Apare programul „Cardul pentru Tineret”, inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Ce facilități vor fi pentru tinerii cu vârstele cuprinse între 14-35 de ani.
În primul an, se preconizează că vor avea acces mai puțin de 0,6% dintre tineri
Prin noul program guvernamental „Cardul pentru Tineret”, vor exista o serie de facilități pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14-35 de ani. Printre acestea se numără reduceri la achiziția de bunuri și servicii în domenii precum educația, cultura, sănătatea, sportul, mobilitatea și agrementul.
Furnizorii vor fi selectați prin proceduri de achiziție publică. Dacă proiectul va deveni realitate, în primul an vor avea acces mai puțin de 0,6% dintre tineri.
Programul „Cardul pentru Tineret” va ajuta tinerii și în dezvoltarea lor profesională
Pe lângă reducerile comerciale, prin Programul „Cardul pentru Tineret” elevii și studenții vor putea să se ocupe și de dezvoltarea lor personală și profesională, având reduceri la cursuri, seminarii și alte forme de pregătire.
Nu în ultimul rând, programul este și social, pentru că vor putea accesa tinerii din toate categoriile sociale, etnie sau opțiuni politice. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, responsabil de acest proiect, va suporta atât costurile de emitere, cât și de distribuire și administrare a cardurilor. Banii provin de la bugetul de stat.
Se preconizează că în 2025 vor fi maxim 20.000 de carduri
Numărul de carduri va depinde de bugetul alocat programului. Se crede că anul viitor se vor emite maxim 20.000 de carduri. Există însă câteva neconcordanțe în acest nou program. Pe de o parte, se spune că „din această comunitate vor putea face parte toți tinerii din România cu vârsta 14-35 ani care își doresc acest lucru”.
Doar că „în anul 2025 se emite un număr de maximum 20.000 de carduri”. În condițiile în care, în anul universitar 2023-2024 din sistemul național de educație fac parte 3,466,000 elevi şi studenţi. Pe de altă parte, „normele de aplicare ale Programului se stabilesc prin ordinul ministrului familiei, tineretului și egalității de șanse în termen de 90 de zile de la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook