Simona Ionescu / Redactor Șef

Casa lui John Lennon din Palm Beach vândută pentru 36 milioane de dolari. Cum arată proprietatea impresionantă

Casa lui John Lennon din Palm Beach vândută pentru 36 milioane de dolari. Cum arată proprietatea impresionantă
Casa lui John Lennon situată în Palm Beach, pe care a cumpărat-o cu puțin timp înainte de moartea sa în 1980, dar care nu a fost niciodată vizitată, a fost vândută pentru suma de 36 de milioane de dolari, cu 11 milioane de dolari mai puțin decât prețul cerut.

Casa de lux de 14.145 de metri pătrați, situată pe strada cunoscută sub numele de „Billionaire’s Row”, a intrat inițial pe piață pentru 47,5 milioane de dolari, în luna mai. 

În mod ciudat, Lennon și Yoko Ono au cumpărat conacul de pe malul mării fără să-l fi văzut vreodată personal, potrivit unor rapoarte, și plănuiseră să efectueze ample lucrări de renovare.

Proprietatea are o piscină de răsărit și una de apus

Proprietatea este situată aproape de stațiunea Mar-a-Lago a președintelui Trump și are șapte dormitoare, nouă băi și propria cabană pe malul mării. Anterior, a fost deținută de Cindy și John Sites. Ei au cumpărat conacul pentru aproximativ 23 de milioane de dolari în 2016, conform înregistrărilor proprietății.

În total, casa se află pe 14.145 de metri pătrați de spațiu de locuit și are două piscine separate „răsărit” și „apus”. De asemenea, se mândrește că e situată la aproximativ 180 de metri de malul oceanului de-a lungul parcelei sale de plajă, de-a lungul drumului de coastă.

Lennon și soția Yoko Ono au achiziționat casa pentru 725.000 de dolari în ianuarie 1980, cu 11 luni înainte de a fi împușcat în fața blocului său din Manhattan. După moartea sa, Ono a ținut proprietatea Palm Beach și a finalizat o renovare. Ea a dat-o în anul 1986 pentru un total de 3,2 milioane de dolari.

Conform înregistrărilor imobiliare, conacul a fost renovat ultima dată în 2016, când s-a vândut domnului și doamnei Sites pentru 23 de milioane de dolari. Prețul casei a crescut mai mult decât dublu, în ultimii patru ani.

Lennon și Ono au cumpărat casa pe nevăzute. El a fost urmărit de fanii care țipau în timp ce se plimba pe străzile din Palm Beach cu Cadillacul său roșu. Până în prezent, localnicii se referă la moșie drept „Casa John Lennon”.

Lennon și Ono au planificat renovarea proprietății înainte de asasinarea sa

În cele patru decenii de atunci, locuința a fost renovată de mai multe ori. Acum are finisaje moderne, inclusiv aparatele din bucătărie.

Cu toate acestea, casa încă se mândrește cu multe dintre caracteristicile sale originale, inclusiv candelabre ornamentate, tavane sculptate din lemn masiv și șeminee supradimensionate. Alte caracteristici deosebite includ un salon grandios cu un bar, o bibliotecă și o sală de mese mare pe malul oceanului.

„Aripa principală” a casei are propriul salon, birou și terasă. Viitorii proprietari nu vor trebui să aștepte la duș dimineața, având în vedere că aripa are și băi separate „ale lui și ale ei”. Proprietatea a fost construită inițial de arhitectul Addison Mizner în 1919, într-un design de inspirație spaniolă, cu un exterior din stuc și plăci de teracotă. Casa de lux se pare că se mândrește cu vecini celebri, printre care Rod Stewart și autorul James Patterson.

Cât îl costă pe Pepe despărțirea de Raluca. Ce spune familia artistului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre