Simona Ionescu / Redactor Șef

Cât timp poate fi păstrată, de fapt, carnea congelată

Cât timp poate fi păstrată, de fapt, carnea congelată
Din dorința de a avea mereu frigiderul plin, tot mai multă lumea optează pentru carnea congelată. Numai că sunt puțini care știu că și aceasta are un termen de expirare.

Potrivit specialiștilor, perioada de valabilitate a cărnii congelate depinde de tipul de produs.

Carnea congelată are termen de expirare. Iată cele mai bune metode pentru a o dezgheța

La fel ca și cea proaspătă, carnea congelată este perisabilă și, spun specialiștii, are un termen de expirare mai mic decât al legumelor. Oamenii de știință trag un semnal de alarmă și spun că atât cârnații cât și carnea nu trebuie să stea în congelator mai mult de două luni – acesta fiind un termen ideal.

Cât pot fi păstrați hamburgerii

Totodată, se pare că patru luni puteți păstra carnea tocată proaspătă sau hamburgerii. De la patru luni la șase luni se pot păstra la congelator cotletele de vițel și mielul. Iar până la 12 luni poate rezista la rece carnea de pui, curcan sau alte păsări de curte.

Cum trebuie setată temperatura

Pentru a menține așa cum scrie la carte carnea congelată, e important să aveți temperatura potrivită la congelator. Aveți grijă și ambalați alimentele în folie sau în alte recipiente speciale, pentru că acestea nu trebuie să piardă apa. Aveți grijă să puneți carnea tăiată în bucăți mici pentru a îngheța toată bucata. De asemenea, aveți grijă și separați carnea macră de grăsime, pentru că aceasta se poate strica mult mai repede.

Cum trebuie dezghețată carnea

O atenție sporită trebuie acordată și dezghețării cărnii. Specialiștii vă recomandă să o scoateți din congelator și să puneți apoi în frigider cu o zi înainte de a o folosi pentru a prepara mâncarea. Dacă sunteți pe grabă și nu puteți aștepta, o puteți introduce la cuptorul cu microunde.

Specialiștii spun că cea mai mare greșeală a gospodinelor este să lase să se dezghețe carnea lângă o sursă de căldură. O puteți folosi la mâncare și dacă nu e total dezghețată sau se poate așeza în apă rece. Dacă o veți introduce în apă caldă își va schimba culoarea.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre