Simona Ionescu / Redactor Șef

Cât va sta la pușcărie administratorul firmei care a făcut dezinsecţia în blocul morții din Timişoara. Doi copii şi o femeie și-aun pierdut viața

Cât va sta la pușcărie administratorul firmei care a făcut dezinsecţia în blocul morții din Timişoara. Doi copii şi o femeie și-aun pierdut viața
Curtea de Apel Timişoara a dat, ieri, sentinţa finală în dosarul privind cazul blocului de pe strada Mioriţa din Timişoara, unde în urma unei dezinsecţii, doi copii şi mama unuia dintre aceştia au decedat, în timp ce mai mulți dintre vecini au ajuns în stare critică la spital, intoxicați.

La momentul respectiv, au fost internați 4 adulți, din care 3 bărbați și o femeie, în Spitalul Clinic de Urgență în secția ATI, compartiment toxicologie, conștienți, cooperanți și sub supraveghere. Trei copii cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani au ajuns în Spitalul de copii Louis Țurcanu. Alți tineri din bloc au fost ținuți sub observație.

Amintim că în luna noiembrie 2019, un bebeluş de nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia, o tânără în vârstă de 28 de ani, au murit după ce în blocul în care locuiau, de pe strada Mioriţa nr. 8 din Timişoara, s-a făcut dezinsecţie şi deratizare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au stabilit că firma contractată în acest sens de proprietarul clădirii a folosit o substanță interzisă uzului de acest fel și în spații închise. Este vorba de substanţă Delicia – Gastoxin. Aceasta se folosește exclusive în spații deschise, fiind utilă în combaterea rozătoarelor în hambare, de exemplu. Substanța conţine fosfură de aluminiu, foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie special, pe care firma respective nu o avea.

Ce sentință a primit bărbatul care a făcut deratizare în blocul morții din Timișoara

Ioan Sorin Buţă, administratorul companiei care a acționat în blocul de pe strada Miorița,  a fost condamnat în iulie 2021 de Judecătoia Timişoara la 6 ani şi 9 luni de închisoare şi are de plătit daune morale de 150.000 de euro şi 700.000 de lei, sentinţa fiind menţinută de Curtea de Apel Timişoara.

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au respins apelurile celor implicaţi în proces, astfel că au decis să menţină hotărârile instanței de la Judecătoria Timişoara.

Potrivit sentinţei definitive, patronul firmei Bistim Dera SRL, Ioan Sorin Buţă, a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic continuat cu substanţe toxice.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre