Simona Ionescu / Redactor Șef

Câte relații trebuie să aveți înainte de a vă găsi adevăratul suflet pereche. Oamenii de știință explică

Câte relații trebuie să aveți înainte de a vă găsi adevăratul suflet pereche. Oamenii de știință explică
Apariția mai multor aplicații de dating a făcut mult mai ușoară întâlnirea de oameni noi. În plus, nici măcar nu trebuie să părăsiți casa pentru a vedea ce opțiuni aveți.

Câte relații trebuie să aveți înainte de a vă găsi adevăratul suflet pereche. Oamenii de știință explică.

Cu toate acestea, este încă o provocare pentru o mulțime de oameni să găsească „pe acel cineva”. Dominik Czernia, un om de știință, știe lupta de a încerca să găsească „pe acel cineva”, așa că a decis să aplice o abordare științifică pentru a găsi partenerul perfect. Știința ne poate ajuta să găsim partenerul perfect. 

Matematica ar putea ajuta la rezolvarea oricărei probleme pe care o aveți

Câte relații trebuie să aveți înainte de a vă găsi adevăratul suflet pereche. Oamenii de știință explică. Adesea luăm decizii pe baza sentimentelor și emoțiilor noastre și s-ar putea să pară singura modalitate de a decide atunci când vine vorba de ceva precum dragostea și prietenia.

Cu toate acestea, după cum se dovedește, chiar și aceste concepte ar putea beneficia de aplicarea unor matematici.

Omni Calculator este un startup polonez care vă poate ajuta să faceți exact acest lucru. Au creat sute de calculatoare personalizate care pot calcula aproape orice – de la ce oră trebuie să te culci pentru a te trezi odihnit, până la câtă greutate ai putea pierde jucând Pokémon GO, la ce personalitate ai avea dacă ai fi o pisica! 

Există o regulă care vă poate spune când este timpul să „vă așezați la casa voastră”

Dominik Czernia a construit un calculator de teorie a întâlnirilor. Acest calculator folosește regula de oprire optimă. Regula încearcă să rezolve problema alegerii momentului potrivit pentru a întreprinde o anumită acțiune, astfel încât să maximizeze o „plată” așteptată sau să minimizeze un „cost” așteptat pe baza variabilelor aleatorii. 

Asta înseamnă că, aplicat întâlnirilor, te-ar ajuta să-ți dai seama dacă persoana cu care ești în acest moment se potrivește perfect pentru tine sau dacă ar trebui să cauți în continuare o potrivire mai bună.

Vă puteți crește șansele de a ajunge la persoana potrivită

Conform acestei reguli, din numărul total de date potențiale pe care le veți continua, ar trebui să respingeți primele 37% dintre ele. De exemplu, dacă intenționați să vă întâlniți cu 35 de persoane pe parcursul întregii vieți, ar trebui să respingeți primele 12. 

Următorul pas este să alegeți următoarea persoană care este mai bună decât oricine pe care ați întâlnit-o înainte. Această abordare vă va oferi șanse mai mari de a întâlni persoana potrivită pentru dumneavoastră.

Calculatorul mai are câteva variabile pentru a face rezultatele mai utile pentru situații din viața reală.

Puteți introduce câte luni sau ani doriți să găsiți un partener ideal. Câte întâlniri veți avea, dacă doriți cel mai bun partener pentru voi sau dacă veți fi mulțumiți de unul dintre primii 5 sau 10 parteneri. Câte întâlniri ați fi dispuși să respingeți și șansele de a fi respins chiar voi.

Experiment la Cluj. Concert doar pentru vaccinați

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre