Simona Ionescu / Redactor Șef

Cazul Andreea Rabciuc. Informații de ultimă oră despre scheletul găsit în Italia. Mama campioanei dispărute face primele declarații

Cazul Andreea Rabciuc. Informații de ultimă oră despre scheletul găsit în Italia. Mama campioanei dispărute face primele declarații
Campioana la tir sportiv, românca Andreea Rabciuc a dispărut fără urmă pe 12 martie 2022. Avea 27 de ani la momentul dispariției și ultimul care avăzut-o în viața a fost iubitul ei. Cei doi s-au certat la o petrecere la Castelplanio, în fața mai multor amici, iar ea ar fi decis să plece pe jos spre casă, kilometri buni, lăsându-și telefonul la el.

Misterul dispariției campioanei la tir se adâncește. Deși scheletul găsit recent în Italia, în Parcul Pigneto din Roma, al unei femei apropiată de vârstă cu Andreea Rabciuc, i-ar fi convins pe mulți că românca a fost găsită, lucrurile iau o întorsătură radicală.

Andreea Rabciuc ar fi fost văzută la Roma imediat după dispariția ei, conform unui martor.

Mama fetei face lumină

Mama Andreei Rabciuc, Georgeta, a acceptat invitația jurnaliștilor emisiunii „Chi l’ha visto?” difuzată de Rai 3, miercuri, 5 iulie în cadrul căreia a făcut dezvăluiri importante. Femeia nu crede că scheletul e al fiicei sale, deoarece obiectele găsite lângă și pe resturile umane nu aparțineau Andreei.

foto: Simona Marini YXM

Concret, carabinierii au găsit un rucsac negru, un colier și două elastice pentru păr. Fotografiile cu obiectele au fost date publicității.

Femeia susține cu tărie că aceste obiecte nu sunt ale fiicei sale și a explicat și de ce: A fost găsit un rucsac negru model „Love Danny Rose” lângă schelet, în timp ce rucsacul Andreei era verde fluorescent.

Printre alte obiecte găsite se numără un colier argintiu cu un crucifix, o brichetă cu Che Guevara, elastice pentru păr și două brățări, imagini cu acestea fiind arătate în ultima ediție a emisiunii menționate mai sus, scrie rotalianul.com

7503269_05220219_andreea_rabciuc_scheletro_roma_zaino_collanina_ultime_notizie_cosa_sappiamo

De asemenea, procuratura din Ancona, care investighează dispariția tinerei românce, a anunțat că nu există, în acest moment, niciun element care să lege numele Andreei Rabciuc de resturile femeii găsite moarte la Roma.

Urmează teste ADN

Cu toate că șansele ca osemintele să fie ale Andreei sunt extrem de mici, procuratura va efectua teste de stabilire a identității, inclusiv a comparației ADN-urilor. „Se efectuează procedurile obișnuite de către forțele de poliție – se arată în nota Procuraturii – pentru a se verifica eventualele corespondențe între resturile găsite în ultimele zile și persoanele date dispărute.

Scheletul a fost găsit în apropierea unui canal de scurgere, pe un teren proprietate a „Ferrovie dello Stato” (Căile Ferate de Stat)”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre