În fața războiului din Ucraina, nimeni nu a stat impasibil. Românii au fost primii care au sărit în ajutorul refugiaților.
Ce a scris presa din India despre România, în situația războiului Rusia-Ucraina. E incredibil
A trecut o săptămână de când Vladimir Putin a pornit războiului împotriva Ucrainei, fără să se gândească la consecințe. Zeci de mii de ucrainieni au trecut granița în România și au rămas impresionați de ajutorul oamenilor care de-a lungul graniței i-au așteptat cu pancarte unde au scris că le oferă cazare gratuită.
Voluntari, asociații locale oferă transport, haine, mâncare, servicii medicale sau de traducere, totul pentru a-i face pe refugiați să înțeleagă că nu sunt singuri și că toată nenorocirea va trece. Un cotidian din New Delhi, India au postat un film pe rețelele de socializare în care laudă România: „Adevărata față a României. Mai multă bunătate ca aceasta, vă rugăm”.
Pentagonul spune cât va mai dura războiul
Potrivit Pentagonului, rușii mai au nevoie de doar o săptămână pentru a prelua controlul Kievului. Bilanțul morților urcă zi după zi și din ce în ce mai mulți civili. Din nefericire pentru Putin, planurile Statului Major ale Moscovei au fost date peste cap.
Sursele spun că Țarul este nemulțumit și vrea rezultate cât mai rapid, dar experții militari afirmă că e mult prea devreme pentru a-și da seama cineva care va fi traiectoria războiului. Totuși, după ce s-a întâmplat în ultima săptămână se crede că rușii ar avea nevoie de șase săptămâni pentru a cuceri Kievul și a prelua controlul.
Dar aliații NATO cred însă că la cât de curajoși sunt ucrainienii, pot rezista mult mai mult. Pe de altă parte, britanicii consideră că războiul dintre ruși și ucrainieni ar putea dura zece ani. Dar, în final, se crede că rușii vor pierde.
Mamele prizonierilor ruși sunt chemate să-și ia soldații acasă
Armata ucraineană dat un comunicat care i-a șocat pe toți. Potrivit Ministerului ucrainian al apărării, „A fost luată decizia de a-i preda pe soldaţii ruşi mamelor lor dacă acestea vin să îi ia în Ucraina, la Kiev”. Femeile sunt invitate să meargă în Polonia, apoi să intre în Ucraina printr-un punct de trecere a frontierei.
„Veţi fi primite şi însoţite la Kiev, unde îi veţi putea lua pe fiii voştri. Spre deosebire de fasciştii lui Putin, noi, ucrainenii, nu ducem un război împotriva mamelor şi copiilor lor capturaţi”, a subliniat Ministerul Apărării ucrainean.
Sursă foto: antena1
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook