Ce au făcut polițiștii locali din Sectorul 4 după ce au descins la grădinița „Dumbrava minunată”

Ce au făcut polițiștii locali din Sectorul 4 după ce au descins la grădinița „Dumbrava minunată”
În această săptămână, prichindeii dintr-o mare grădiniță din București, sectorul 4, au avut parte de serie de activități educative care le-au făcut mare plăcere. Acolo unde adulții se implică cu pasiune, și viața copiilor devine mai frumoasă.

Vă amintiți de „Dumbrava minunată” a lui Mihail Sadoveanu? Ei bine, polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului, din cadrul Poliției Sector 4, au fost primiți cu multă căldură și bucurie de preșcolarii grădiniței „Dumbrava minunată” din acest sector, un adevărat loc de poveste din București.

La invitația conducerii grădiniței, polițiștii locali au venit să le povestească puștilor de ce e natura importantă și să-i facă să înțeleagă cât mai bine conceptul celor „3R” (redu-refolosește-reciclează).

Polițiștii locali din Sectorul 4 de la Serviciul Mediu au venit la grădiniță să-i ajute pe copilași să se împrietenească cu natura și să o îngrijească

Este Săptămâna Verde, iar la „Dumbrava minunată” s-au plantat flori și castani, iar copiii au învățat cu plăcere cum să protejeze natura cu ajutorul reciclării. Aveau nevoie de ajutor, așa că polițiștii de la „Mediu” s-au implicat în proiectul civic pentru ca prichindeii să primească sfaturi despre ce să facă pentru ca grădina de la „Dumbrava minunată” să fie întotdeauna verde, adică vie.

Copiii de la Dumbrava minunată au plantat flori și au făcut-o foarte bine

Sticlele de plastic, pe care le-au pictat frumos acasă, micii ecologiști le-au transformat în ghivece de flori. Cu sprijinul polițiștilor locali de la Serviciul de Mediu și al lucrătorilor de la Totul Verde, copiii au plantat zeci de flori în ghivecele recondiționate, pe care apoi le-au aranjat frumos pe aleea de la intrarea în grădiniță. Pentru zilele ploioase, micuții au primit cadou și o cărticică de colorat din partea polițiștilor, cu desene specifice reciclării pentru o Săptămână Verde specială!

Părinții au pregătit niște jardiniere speciale

Dar pentru că aici este cea mai mare grădiniță din Sectorul 4 și sunt 12 grupe de copii, care au ieșit afară să participe împreună la Săptămâna Verde, nici părinții nu au lipsit de la această acțiune! Ei au venit să dea o mână de ajutor la transformarea unor cauciucuri folosite în jardiniere de toate formele și culorile.

„Tu ești polițist, nu-i așa?”, a întrebat o fetiță cu obrăjorii roșii, în timp ce se uita la o tânără polițistă, care îi explica că micuțele flori și pomișorii trebuie ocrotiți ca să putem respira cu toții un aer mai curat. Întrebările nu mai conteneau, iar micuții ar fi stat afară toată ziua, dacă norii nu s-ar fi grăbit să ude florile și pomișorii din „Dumbrava minunată”!

Directoarele grădiniței și polițiștii locali din Primăria condusă de Daniel Băluță s-au fotografiat împreună cu una din grupele de copii

Nu este singurul proiect cetățenesc derulat la grădinița din sectorul 4. În perioada 8-15 mai 2023 are loc o campanie de colectare a deșeurilor din plastic, iar cu două săptămâni înainte, copilașii au strâns 80 kg de aluminiu, care au fost trimise unui centru de recondiționare.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre