Regina Camilla a fost elegantă într-o tunică albastră și pantaloni în stil palazzo, creația Anneei Valentine, unul dintre designerii preferați. Ea a purtat și o brățară elefant cu diamante și un colier care a aparținut bunicii sale, Van Cleef & Arpels.
La rândul său, regele Charles a purtat un costum de salon, deoarece codul vestimentar nu era black tie și a pozat pentru fotografi cu Camilla și gazdele lor, președintele Kenyei, William Ruto, și prima doamnă Rachel Ruto.
Cu fundalul magnific al Casei de Stat în spatele lor, iluminată pentru această ocazie, Camilla și Charles au coborât apoi pe un covor roșu în sunetul unei trupe de dans tradițional Ma din Narok, care i-a întâmpinat cu un dans ceremonial de celebrare. A urmat dineul de stat în cinstea regelui și reginei, iar meniul ales a fost unul pe măsură.
Ce au mâncat regele Charles și regina Camilla
În cadrul festinului, Charles și Camilla s-au bucurat de opt feluri de mâncare la Nairobi. Au fost servite, de asemenea, petit fours, supă de butternut și trufe și wellington de vită. Din meniu au făcut parte și sfeclă roșie și spumă de brânză de capră cu brânză de alune, dar și cremă de dovleac prăjit, castane și supă de trufe, homar Malindi și ravioli de fructe de mare prăjite la foc mic cu bisque aromat.
Dar și salată de creson de apă și stilton cu mere confiate și nuci, somon la tigaie cu beurre blanc de șampanie, carne de vită Wellington, cartofi Chateau și sparanghel cu mentă (cu pui Wellington pentru masa mare). A fost apreciat șerbetul de lămâie și zmeură, dar desertul a fost uimitor. E vorba de o porții în miniatură de prăjitură cu miere de inspirație kenyană și britanică, pătrat de morcovi și nuci, prăjitură cu ceai Earl Grey și prăjitură de ciocolată Sarova.
Precum și petit fours și cafea (inclusiv trufe de ciocolată și macarons, cu cafea sau ceai kenyan). Printre invitați s-au numărat ministrul de externe James Cleverly și soția sa. Regele Charles a transmis poporului kenyan „cel mai profund regret” pentru „actele de violență abominabile și nejustificate” ale Marii Britanii din timpul epocii coloniale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook