În calitate de moștenitoare, regina consort Mary are deja la dispoziție tot ce are nevoie pentru a străluci în fața supușilor. Dar și un cufăr plin cu bijuterii magnifice care vor fi purtate doar de ea.
Parură de smarald Crown
Familia regală daneză este singura familie regală europeană care își poate urmări descendența direct până la Gorm cel Bătrân și la primii regi ai țării lor. Cu toate acestea, nu a mai avut loc nicio încoronare de mai bine de 400 de ani, iar la mijlocul secolului al XVIII-lea nu existau bijuterii ale coroanei.
Atunci regina Sophie Magdalen a decis să rectifice situația, dictând în testamentul său că bijuteriile sale trebuie să fie transmise din regină în regină, deplângând faptul că: „În această Casă Regală, există atât de puține bijuterii și nici măcar bijuterii ale coroanei”. Multe dintre bijuteriile sale originale au fost reproiectate în anii 1840 de către germanl C.M. Weisshaupt & Sons pentru regina Caroline Amalie. Probabil că cea mai importantă este parura de smarald a coroanei.
Purtat frecvent de regina Margrethe la ocazii de stat, mai ales la recepția de Anul Nou
Creată în 1840, parura cuprinde o diademă, un colier, o broșă care poate fi demontată și purtată în mai multe piese mai mici și o pereche de cercei. Toate încrustate cu diamante strălucitoare și smaralde. Cele mai mari smaralde au fost dăruite reginei Sophie Magdalene de către soțul ei, regele Christian al VI-lea, în 1723, pentru a sărbători nașterea primului lor copil, care a devenit Frederick al V-lea. Bijuteriile au fost purtate frecvent de regina Margrethe la ocazii de stat, mai ales la recepția de Anul Nou.
Parura Coroanei cu perle și rubin
Datând din 1842, această operă de artă este alcătuită din unele dintre cele mai vechi bijuterii daneze. Ea include un colier mare de perle, cercei cu perle, rubine și diamante și o broșă mare cu perle, rubine și diamante, care pot fi demontate și purtate în diferite moduri. Regina Margrethe purta uneori broșa atașată la colier.
Există, de asemenea, două lacăte mici care pot fi legate între ele. Este posibil ca perlele mari din colier să fie atribuite fiicei lui Christian IV, Leonora Christina Ulfeldt, care poartă un colier mare de perle într-un portret din 1647. Se crede că atunci când a fost închisă timp de 22 de ani pentru că și-a susținut soțul, arestat pentru că a încercat să otrăvească familia regală, perlele au fost transmise lui Charlotte Amalie, care a devenit regină în 1670.
Potrivit lui Peter Kristiansen, în cartea sa „Putere, splendoare și diamante”, perlele ar putea fi perle de râu norvegiene, deoarece reginele daneze din anii 1600 aveau drepturi exclusive asupra pescuitului de perle în Norvegia.
Parura cu diamante tăiate în formă de trandafir
Realizată în anul 1840 pentru regina Caroline Amalie, această suită este formată dintr-o centură cu diamante tăiate în formă de trandafir, care poate fi transformată în două coliere, și o broșă care poate fi patru broșe mai mici. Regina Louise, mama reginei Alexandra (soția și regina consort a lui Eduard al VII-lea) și împărăteasa Maria Feodorvna a purtat centura în mai multe rânduri.
Parura cu diamante strălucitoare
Această parură a fost creată în 1840 de Weishaupt, pentru ca regina Caroline să o poarte la ultima încoronare daneză din acel an. Somptuosul colier este încrustat cu diamante care au aparținut mai multor regine daneze, respectiv Sophie Magdalene, Juliane Marie și Caroline Mathilde, precum și o prințesă: Charlotte Amalie.
Potrivit blogului Royal Watcher, regina Louise a reușit să ia colierul la Londra pentru nunta nepotului ei, viitorul George al V-lea. Parura mai include cercei cu diamante și un spectaculos corsaj floral, acesta din urmă având diamante galbene în centrul câtorva dintre flori. Acesta este realizat „en tremblant”, astfel încât florile se mișcă în timp ce purtătoarea merge.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook