Au stat în tăcere în jurul mesei din camera întunecată, cu mâinile atingându-se, cu fețele ridicate – regina Elisabeta, prințul Philip și regina mamă. Era prima lor ședință de spiritism.
Regina Elisebeta vroia să intre în legătură cu spiritul regelui George al VI-lea
Potrivit Dailymail, trioului regal i s-au alăturat prințesa Marina, Ducesa de Kent, și fiica ei, Prințesa Alexandra. Își doreau toți să intre în contact cu cei dragi, pierduți. În cazul Reginei și al Reginei-Mamă, acestea se îndreptau spre spiritul Regelui George al VI-lea, care murise cu aproximativ un an mai devreme. Prințesa Marina a încercat să obțină răspunsuri la întrebările legate de moartea misterioasă a soțului ei, Prințul George, Duce de Kent, într-un accident de avion din 1942. Locul de desfășurare a fost o adresă privată în Kensington. Data, 1953.
Un fals medium
Mediumul care le adusese împreună era o galeză puternică, înaltă de 1,80 m, pe nume Lilian Bailey, despre care se crede că a fost o impostoare. A vorbit răposatul rege? A divulgat ducele, erou de război, secretele din spatele mușamalizării morții sale misterioase? Nimeni nu va putea vreodată să răspundă la aceste întrebări.
Dar, la fel ca în cazul altor familii cu sufletul distrus și familia regală spera că va primi chiar și cel mai mic mesaj de la cele mai dragi persoane dispărute. Dorința de a lua legătura depășește uneori rațiunea și astfel, familia regală se spune că s-a lăsat păcălită de un om de rând. Lilian Bailey venise cu cele mai bune recomandări de la Lionel Logue, cel despre care se spune că a reușit să-l vindece pe regretatul rege de bâlbâială cronică. Iar în schimbul muncii sale, Logue a rămas un prieten al familiei.
Logue i-a recomandat Reginei mamă să consulte mediumul
Când soția lui Logue a murit, acesta a căutat-o pe Lilian Bailey, care își făcuse deja un nume în lumea spiritelor. A fost impresionat de aparenta ei putere de a comunica cu morții. Când regele a murit în somn la Sandringham, în februarie 1952, la vârsta de 56 de ani, Logue i-a recomandat Reginei mamă, care era foarte tulburată, să îi urmeze exemplul și să consulte pe mediumul respectiv. În acea noapte de la Kensington, au intrat Elisabeta și fiica ei, noua regină, în contact cu cei decedați?
Cine este mediumul Lilian Bailey
Născută în zona docurilor din Cardiff, Lilian Bailey și-a descris soțul ca fiind „matematician”, deși, de fapt, acesta nu era decât un funcționar la London and North Western Railway. Socrul ei, spunea, a fost pastor wesleyan, dar s-a dovedit că a lucrat ca mecanic de locomotivă. Ulterior, femeia a pretins că a fost decorată cu OBE pentru activitatea sa de război în timpul conflictului din 1914-1918, dar și acest lucru a fost tot o minciună.
Nu a existat nici ghidul spiritual
Atuul ei în accesarea numeroșilor clienți creduli din clasa superioară care o plăteau cu generozitate pentru serviciile sale a fost singurul ghid spiritual pe care se putea baza întotdeauna. Datorită ședințelor de spiritism, femeia a reușit să dețină o casă mare la Londra în valoare de 5 milioane de lire sterline, în banii de astăzi. Ghidul spiritual spunea că este căpitanul William Wootton, un ofițer din Grenadier Guards care fusese ucis cu un singur foc de armă în prima bătălie de la Ypres, în 1914.
Un aristocrat bogat care transmitea mesaje de la persoanele cu sânge albastru plecate din această lume. Investigațiile Daily Mail însă au arătat că nu a existat niciodată căpitanul Wootton nu a existat niciodată. Nu a servit nici în Gardă, nu a murit în timpul Primului Război Mondial și nici nu are un mormânt îngrijit de Comisia pentru mormintele de război din Commonwealth. O altă dovadă că Lilian Bailey era o mincinoasă. Dar Regina mamă și Elisabeta erau atât de disperate încât nu au ținut cont de acest lucru.
Familia regală nu s-a mai întors niciodată la kedium
Dar o doză din acele mesaje de dincolo a fost suficientă pentru Lilibet, Philip, Marina și Alexandra. Poate că au mers la ședință doar pentru a o susține pe regina mamă îndurerată, dar nu s-au mai întors niciodată. Ședința de spiritism regală pentru a-l contacta pe răposatul rege în acea noapte din 1953 a fost o farsă realizată cu cinism de o femeie a cărei imaginație nu cunoștea limite atunci când venea vorba de a se îmbogăți.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook