Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce nu a reușit să facă Ionuț Dolănescu pentru tatăl său de Sfântul Ion. Totuși a apelat la un cunoscut preot

Ce nu a reușit să facă Ionuț Dolănescu pentru tatăl său de Sfântul Ion. Totuși a apelat la un cunoscut preot
Ionuţ Dolănescu şi-a petrecut sărbătorile de iarnă în România. A venit împreună cu familia, soția și cei trei copii. Avea lucruri importante de făcut.

În fiecare an, cât a trăit, Ion Dolănescu își serba cu lume multă onomastica de Sfântul Ion, în celebra lui casă din București. Fiul său și al Mariei Ciobanu, Ionuț Dolănescu a venit în țară ca să-i cinstească memoria.

În ultimii ani, artistul a preferat să facă Crăciunul și Revelionul pe meleagurile străine, cântându-le românilor din diaspora. Anul acesta a venit și a cântat la Târgoviște. Marea supărare a lui Ionuț a fost, însă, că nu a putut-o avea şi pe mama lui alături. Dar, așa cum se știe de mai mulți ani, Maria Ciobanu nu vine iarna în România din cauza frigului care îi afectează sănătatea.

Mama se află în America, vorbim zilnic la telefon. Regretă că nu a fost în țară de aceste sfinte sărbători. În perioada iernii preferă să stea acolo pentru că are o bronșită și îi prinde mai bine climă de acolo. E o climă uscată în Los Angeles, California, și stă acolo. Dar de abia așteaptă să se întoarcă în țară pentru că se simte foarte bine cu nepoțeii. Și eu o aștept, s-o duc la Perşinari, să ne bucurăm de dansa câte zile i-o mai dea Dumnezeu. Anul asta împlinește 85 ani”, a declarat Ionuț Dolănescu pentru Star Popular.

Comemorarea de la cimitir a ținut loc petrecerii din trecut

Ionuț Dolănescu și-a comemorat tatăl la cimitir, unde a avut loc și o slujbă de pomenire. Fiul lui Ion Dolănescu, împreună cu soția și fiul cel mare, l-au invitat pe preotul Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii Sf. Gheorghe cel Nou, să țină slujba de pomenire la mormântul regretatului tată. Este preotul care i-a oficiat și slujba de înmormântare, iar biserica sa era locul unde Ion Dolănescu se ruga și spovedea.

Anul acesta se împlinesc 13 ani de la trecerea la cele veșnice a marelui artist Ion Dolanescu, răpus de un infact chiar în casa sa din strada Caimatei. Lumea care l-a iubit pentru cântecele sale nu l-a uitat nici azi. Ionuț a împărțit pachete și colivă chiar la mormântul tatălui său.

Ce nu a reușit să facă Ionuț Dolănescu pentru tatăl său de Sfântul Ion 

Ionuț Dolănescu a spus pentru site-ul sfatulpopular.ro că, din păcate, nu poate continua tradiția celebrelor petreceri pe care tatăl său le ținea an de an, când casa era plină de peste o sută de invitați. Artistul a spus că anul acesta locuința este în renovare.

”Păstrez aceste amintiri frumoase, din păcate nu voi putea să organizez o petrecere. Celebra casă a tatălui meu, unde se țineau petrecerile fabuloase la care participau sute de persoane timp de trei zile, este în renovare. Lupt cu îndârjire să duc la bun sfârșit proiectul. E un proiect ambițios, știti cum e… renovările costă mai mult decât aș face o casă de la zero. Sper ca spre sfârșitul anului voi reuși să termin reconstrucția casei. Și să-i redau noblețea și splendoarea de altă dată”, a declarat Ionuț Dolanescu.

Dacă vreți să vedeți slujba de pomenire de la mormântul lui Ion Dolănescu, filmată, dați click aici.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre