Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce „pensie politică” are Gigi Becali. Nu-i bătută în cuie, fiindcă omul e revoltat: „M-au făcut cățeluș”

Ce „pensie politică” are Gigi Becali. Nu-i bătută în cuie, fiindcă omul e revoltat: „M-au făcut cățeluș”
Un vechi proverb românesc spune că banul la ban trage. Chiar dacă nu trăiește din pensie, Gigi Becali va primi o sumă bunicică pentru că a fost politician.

Nu banii sunt problema lui Gigi Becali, însă legea e lege. Pentru că a deținut două funcții în politică, latifundiarul va primi pensie.

Ce „pensie politică” are Gigi Becali. Nu-i bătută în cuie, fiindcă omul e revoltat: „M-au făcut cățeluș”

A fost europarlamentar, așa că va fi răsplătit. Finanțatorul FCSB, Gigi Becali a povestit cum a decurs discuția cu un oficial de la Bruxelles. Acesta l-a sunat recent pe Războinicul luminii și l-a întrebat dacă e de acord să beneficieze de suma de 2.500 de euro. Asta pentru că a avut un mandat în Parlamentul European.

Dar tot Becali va mai primi alți 4000 de euro de la statul român, pentru că a fost parlamentar o perioadă de un an. Ce-i drept, mandatul nu a apucat să-l termine și e convins că dacă ar fi mers mai departe nu ar fi făcut pușcărie.

„Îmi pare rău că m-am retras din mandatul de europarlamentar”

„Am făcut o mare greşeală că m-am retras din mandatul de europarlamentar, că nu aveau curajul să facă asta. M-am retras, am zis că vreau să lupt pentru ţara mea. Am ieşit, iar de acum încolo vreau să lupt pentru familia mea. Nu mi-am dat seama, am fost un idealist şi am greşit.

Îmi pare rău că m-am retras din mandatul de europarlamentar. Acum, am pus nişte avocaţi să se intereseze dacă pot să îmi reiau mandatul, pentru că demisia eu nu mi-am dat-o de acolo”, se destăinuia Gigi Becali în 2013.

„Mie mi-au omorât sufletul, mi-au demonstrat că ei fac ce vor”

„Omul e tare, are putere. Nu am ştiut că are o aşa mare putere asupra omului puternic. Dacă a putut să facă asta, bravo lui. Dar să ştie un lucru, noi nu răspundem doar pe lumea asta, ci şi pe ailaltă. (..) A zis că el deţine puterea în justiţie şi face ce vrea cu mine. E o decizie care nu e chiar definitivă, definitivă.

E definitivă pentru România, dar voi ataca la CEDO, ca să se facă o revizuire. Probabil că va dura un an de zile, după care se vor schimba multe sintagme. Se vor schimba mai multe şi peste un an şi jumătate, după prezidenţiale. M-au făcut căţeluş. Mie mi-au omorât sufletul, mi-au demonstrat că ei fac ce vor“, a mai spus Gigi Becali.

Sursă foto: prosport, antena 3

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre