Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce planuri mărețe are Ion Țiriac. Cifrele sunt uimitoare

„E prea frumos ca să fie adevărat!”. O spune chiar Țiriac. La 82 de ani, afaceristul e pur și simplu de neoprit.

Ion Țiriac, 82 de ani, a explicat în timpul unui interviu acordat Gazetei planurile pe care le are la Otopeni, acolo unde a construit deja un patinoar la standarde internaționale.

Afaceristul dezvăluie că vrea să pună bazele unui complex sportiv cum nu mai există în România. Acesta ar urma să conțină o sală ultramodernă de gimnastică, un bazin de înot, o academie de tenis și un mini-stadion. Deja investiția a fost demarată. Pentru început s-a amenajat un patinoar.

Ce planuri mărețe are Ion Țiriac

„Este acest proiect enorm de la Otopeni, poate prea frumos ca să fie adevărat. Lângă patinoarul care deja e, trebuie să vedem piscină olimpică, care e deja aprobată. Va fi doar pentru tineret!

Trebuie să facem Academia Țiriac-Năstase, pentru că dispare și tenisul complet, cum a dispărut și gimnastica. Puneți în ghilimele ce spun, asta se va întâmpla! Va fi făcută și sala Nadiei, o sală adevărată de gimnastică. După care trebuie făcut un stadion.

E un proiect mult prea frumos. Se pare că, vorbind cu ministrul Dezvoltării, pleacă urechea la treaba asta. Fundația a dat deja 50 de milioane de euro. E ceva pentru caritate, nu face nimeni bani din treaba asta”, a declarat Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Investițiile lui Ion Țiriac

Ion Țiriac este unul dintre foștii mari sportivi români care au contribuit cu investiții majore în infrastructura sportivă din România.

În 2012, a inaugurat Complexul Sportiv Ion Țiriac, o investiție de 700.000 de euro. Aici beneficiază de acces gratuit elevii din 18 instituții școlare bucureștene. La finalul anului 2016 a fost inaugurat și un patinoar a cărui construcție a fost finanțată de omul de afaceri. Investițiile se găsesc în zona Otopeni.

Sursa foto: Instagram

Fulgy se întoarce. A pierdut averea și casele de care vorbea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre