Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce probleme va avea Omenirea în 2021. Previziuni sumbre

Ce probleme va avea Omenirea în 2021. Previziuni sumbre
Fiți cumpătați încă de pe acum pentru că ne așteaptă vremuri grele, spun experții americani. Pandemia a dat peste cap toată planeta.

Celebrii clarvăzători Baba Vanga și Nostradamus au prezis că în 2021 se vor produce schimbări majore pe întreaga planetă. Iată că experții americani spun la fel.

Ce probleme va avea Omenirea în 2021

Pandemia a adus și probleme economice majore. Anul 2021 se anunță a fi unul complicat, în special din cauza pandemiei, care se poate prelungi sau chiar agrava, generând probleme economice și, implicit, instabilitate politică, avertizează influentul think-tank american Atlantic Council.

.”Vor exista și alte șocuri neprevăzute și nu vor lipsi riscurile. Bazându-ne pe ani de experiență în predicții la Consiliul Național de Informații al SUA, am evaluat cunoștințele și ne-am bazat pe cea mai bună judecată a noastră pentru a identifica primele zece riscuri din noul an pentru Statele Unite în special, dar cu implicații globale”, se arată în analiza Atlantic Council.

Experții americani spun că situația politică se va tensiona în multe locuri de pe planetă și că virusul va continua să se răspândească și să sufere mutații, iar mulți oameni refuză să se vaccineze.

O nouă criză financiară mondială

Datoria globală, alimentată de cheltuielile de urgență pentru combaterea pandemiei de COVID-19, în special în economiile în curs de dezvoltare, explodează. Fondul Monetar Internațional (FMI) a trebuit să acorde deja ajutor financiar determinat de pandemie către 81 de țări.

Economiile în curs de dezvoltare au nevoie de 7000 de miliarde de dolari pentru a rambursa datoria până la sfârșitul anului 2021. O astfel de situație financiară ar putea declanșa o altă criză financiară globală.

Cea mai gravă criză alimentară din ultimele decenii

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a avertizat că lumea se află în pragul celei mai grave crize alimentare din ultimii 50 de ani.

Pandemia a perturbat lanțurile globale de aprovizionare cu alimente. ONU prognozează că vor muri mai mulți oameni din cauza foamei decât din cauza coronavirusului.

Banca Mondială prezice că până la sfârșitul anului 2021 încă 150 de milioane de persoane vor cădea în sărăcie extremă, definită ca fiind situația celor care trăiesc cu mai puțin de 1,90 dolari pe zi. Sursa: atlanticcouncil.org


Ce mâncăm în 2021? Trenduri culinare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre