Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce s-a întâmplat cu obiectele personale ale dictatorilor Nicolae și Elena Ceaușescu. Multă lume le caută

Ce s-a întâmplat cu obiectele personale ale dictatorilor Nicolae și Elena Ceaușescu. Multă lume le caută
Se vinde celebra șapcă din bumbac al lui Nicolae Ceaușescu, dar și multe alte lucruri ale familiei. Licitația este online.

Pe 19 mai vor fi scoase la licitație nu mai puțin de 30 de obiecte care au aparținut soților Elena și Nicolae Ceaușescu.

Cei care doresc să intre în posesia unor obiecte aparținând soților Nicolae și Elena Ceaușescu vor avea acum ocazia să participe la o licitație de artă și istorie, intitulată „Un secol de istorie – de la monarhie la comunism”, care va avea loc pe data de 19 mai.

Iubitorii vor putea intra în posesia documentelor rare, de la materiale ilegale de propagandă comunistă la brevete cu semnături olografe ale unor personalități, precum și medalii valoroase, dar și obiecte care au aparținut fostului președinte al României, Nicolae Ceaușescu și soției sale, Elena.

Celebra șapcă din bumbac a lui Nicolae Ceaușescu

Prețul de pornire pentru șapca lui Ceaușescu este de 600 de euro

Printre lucrurile lui Ceaușescu care vor fi vândute se numără șapca din bumbac a lui Ceaușescu, prețul de pornire fiind de 600 de euro. Șapca va fi însoțită de certificatul R.A.P.P.S., eliberat la data vânzării din cadrul licitației trecute.

De asemenea, s-a scos la licitație și teza de doctorat a Elenei Ceaușescu, cu tema Polimerizarea izoprenului, care are un preț de pornire de 300 de euro. Aceasta face parte din seria de trei exemplare dactilografiate, originale, iar pe baza acestei teze Elena Ceaușescu a devenit doctor în chimie.

Teza de doctorat a Elenei Ceaușescu

Steagul PCR din mătase și barul în formă de glob pământesc

Totodată, iubitorii de istorie pot licita pentru steagul PCR din mătase, însoțit, de asemenea, de certificatul R.A.P.P.S., care pornește de la prețul de 500 de euro. La evenimentul din 19 mai veți găsi și o sticlă de colecție de vodkă „Ceaușescu”, intactă, prețul de pornire fiind de 35 de euro.

Totodată va fi înstrăinat și barul în formă de glob pământesc cu lampă, sculptat în lemn și decorat cu harta României. Nicolae Ceaușescu a primit în dar acest obiect de la filiala PCR Bihor. Prețul de pornire este de 200 de euro.

Pentru sticla de vodkă „Ceaușescu”, prețul de pornire este de 35 de euro

Se vând și fotografii cu Nicolae Ceaușescu

Printre alte lucruri care au fost scoase la licitație se află și o fotografie cu Ceaușescu într-o mină, în timp ce împingea un furgonet, ce aparține celebrului fotograf Armand Rosenthal. Prețul de pornire este de 50 de euro. Nu în ultimul rând, doritorii pot intra în posesia altor fotografii cu Ceaușescu după cutremurul din 1977, dar și a unui fragment din corespondențele fostului președinte.

Precum și a cărților de vizită trimise de Nicolae Ceaușescu fostului Ministru de Externe George Macovescu. Acestea vor fi scoase la licitație pentru 75 de euro. Cine dorește să vadă obiectele lui Ceaușescu care se vor vinde o pot face în expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță. Evenimentul are loc exclusiv online, administrat de platforma Artmark Live 2.0.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre