Supranumit „medicul vedetelor”, pentru numeroasele operații estetice efectuate acestora, medicul Vitalie Stan a avut ghinionul să nemulțumească o clientă ce a venit la el pentru o operație de mărire a sânilor, și care avea o prietenă polițistă. Faptele s-au întâmplat în 2019.
La acea vreme, medicul Vitalie Stan lucra într-o clinică privată din București. Una dintre pacientele sale, prietena polițistei, a fost nemulțumită de rezultatul operației de mărire a sânilor. Pacienta i s-a plâns prietenei sale, care i-a promis că va „rezolva” problema. Șantajând medicul.
Aceasta a stabilit suma pe care pacienta nemulțumită urma să o primească drept așa-zisă „despăgubire” – 15.000 de euro. În contul banilor, din care urma și ea să își tragă un comision, pacienta nu ar mai fi spus nimic despre operația nereușită. Asta după ce prietena ei a amenințat că va chema presa la clinică.
Polițista șantajistă și-a ținut o treime din bani
Georgiana Alina Moroianu, prietena pacientei, era inspector principal în cadrul D.G.P.M.B. – Poliția sector 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Ea a fost acuzată că la finalul anului 2019 l-a șantajat pe „medicul vedetelor” Vitalie Stan, fost director al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București. Polițista i-a cerut doctorului 15.000 de euro. Ca să-l scape de o plângere de malpraxis, dar și de un dosar de evaziune fiscală.
Speriat de perspective și consecințele unui scandal mediatic, medicul a acceptat să plătească. Polițista și-a oprit pentru ea 5.000 de euro. Restul l-a dat prietenei sale. Doar că, văzând cât de ușor a făcut bani, pacienta a continuat să îi ceară bani medicului. A fost nemulțumită și de cea de-a doua operație, una de „retuș”, efectuată gratuit de acesta. Așa că i-a cerut bani ca să meargă să se opereze în Turcia.
Doar că, între timp, procurorii DNA începuseră verificările în alt dosar care îl viza pe celebrul medic. Discuțiile dintre medic și polițistă au fost interceptate. La trei ani distanță, polițista a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Ea a fost găsită vinovată pentru șantaj și acces ilegal la un sistem informatic, printr-o decizie a Tribunalului București. Instanța i-a mai interzis polițistei dreptul de a ocupa o funcție care implică exerciţiul autorităţii de stat. În plus, femeia a fost condamnată și la 60 de zile de muncă în folosul comunității la Casa de Cultură a comunei Clinceni.
„Medicul vedetelor” Vitalie Stan așteaptă sentința în propriul dosar de luare de mită
Printre vedetele care au apelat la serviciile medicului Stan se numără și Daniela Crudu. Aceasta și-a pus sânii la el, dar și-a „reparat” și nasul”. Pe de altă parte, amintim că pe 28 august 2020, procurorii anticorupție anunțau că medicul Vitalie Stan a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a nu mai puțin de 16 infracțiuni de luare de mită.
„În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Stan Vitalie, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro. Pentru a le efectua diferite operații estetice în spitalul de stat mai sus menționat.
În concret, suspectul Stan Vitalie ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecțiuni ce necesitau corecții chirurgicale. Iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operații estetice care se pot efectua în clinicile private.
În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro”, se arată într-o informare de presă transmisă de DNA. Cel acuzat a susținut că este nevinovat. Dosarul medicului vedetelor Vitalie Stan este încă în faza de judecată pe rolul Tribunalului București.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook