Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce s-a întâmplat după 34 de zile de spitalizare cu cei patru copii care au supraviețuit în junglă după prăbușirea avionului

Ce s-a întâmplat după 34 de zile de spitalizare cu cei patru copii care au supraviețuit în junglă după prăbușirea avionului
Povestea celor patru copii care au supraviețuit în mod miraculos, timp de 40 de zile, într-o junglă columbiană a făcut înconjurul lumii. Mama lor a murit în avionul prăbușit, în care se găseau cu toții.

După ce au fost găsiți de militarii plecați în căutarea lor din primul moment, copiii au fost internați într-un spital din Bogota. Se hrăniseră și dormiseră în sălbăticia pădurii tropicale amazoniană timp de 40 de zile.

Manuel Ranoque (32 de ani), tatăl a doi dintre frați, a declarat pentru Daily Mail, că vineri, toți cei patru copii au fost externați. „Copiii au părăsit spitalul în această dimineață (vineri). Ei nu sunt cu mine, vor fi îngrijiți de Institutul de Bunăstare a Familiei (ICBF). Sunt complet recuperați, sunt sănătoși. Sunt foarte mulțumit.”

Lesly Jacombaire Mucutuy, 13 ani, Soleiny Jacombaire Mucutuy, nouă ani, Tien Noriel Ranoque Mucutuy, patru ani și Cristin Neriman Ranoque Mucutuy, în vârstă de un an, se află acum plasați în custodia unei instituții guvernamentale care are grijă de copii, adolescenți și vârstnici vulnerabili. Această decizie a fost luată de autorități deoarece există o luptă între tată și părinții mamei copiilor, Magdalena Mucutuy Valencia, care a murit la vârsta de 34 de ani în avionul prăbușit în junglă.

Cei patru copii indigeni au supraviețuit în mod miraculos unui accident de avion și au stat 40 de zile singuri în pădurea tropicală amazoniană din sudul Columbiei
Cei patru copii indigeni au supraviețuit în mod miraculos unui accident de avion și au trăit 40 de zile singuri în pădurea tropicală amazoniană din sudul Columbiei

Ce spun despre starea copiilor cei care i-au îngrijit

Cei patru frați, cu vârste cuprinse între 13 ani și un an, au petrecut șase săptămâni într-un spital militar din capitala columbiană Bogota, după calvarul lor uimitor, în care au supraviețuit accidentului de avion care le-a ucis mama.

Directorul institutului pentru protecţia copilului din Columbia, Astrid Caceres a declarat presei: „Şi-au recăpătat mărimea şi greutatea, într-adevăr sunt foarte bine. Începe a doua fază de îngrijire şi protecţie a lor. Fraţii vor rămâne în grija institutului din cauza unei situaţii familiale complexe”, a spus ea, iar aranjamentele finale privind custodia lor vor fi decise în şase luni.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre