Unul dintre cele mai importante documente este în acest moment testamentul lăsat de regina Elisabeta a II-a.
Ce se întâmplă cu testamentul reginei Elisabeta a II-a. Ce spune protocolul regal
Potrivit ultimelor informații, s-a anunțat că documentul semnat de Regină urmează să fie ținut sub cheie și va rămâne ascuns pentru următorii 90 de ani. Conform informațiilor oferite de „Daily Mirror”, această tradiție datează din 1910, dar până anul trecut, când Ducele de Filip de Edinburgh, a trecut la cele veșnice, nu s-a știut nimic. Însă soțul reginei Elisabeta a II-a a cerut permisiunea, susținută de judecătorul de rang înalt, Andrew McFarlane, de a-și sigila testamentul.
Unde a fost pus testamentul
Potrivit tradiției, testamentul Reginei Elisabeta a II-a a fost depus în același loc în care există și documentele semnate de Filip de Edinburgh, mama Suveranei, Regina Elisabeta, dar și de sora sa, Prințesa Margareta. De altfel, în arhivele regale se află sute de testamente, cel mai vechi dintre toate fiind cel al Ducelui de Teck, Francis, care a fost semnat în anul 1910.
Ce scrisoare a lăsat regina pentru australieni
De asemenea, când a vizitat Australia, în anul 1986, Regina Elisabeta a II-a a Angliei a scris un mesaj în atenția locuitorilor din Sidney. Suverana a dorit ca aceasta să fie deschisă și citită în fața acestora doar în anul 2085. Documentul este adresat „Dreptului și Onorabilului Lord Primar al Sydney-ului”, Australia, care va avea onoarea atunci să o citească locuitorilor. Documentul a fost depozitat în secret într-una dintre clădirile istorice ale orașului, Queen Victoria Building.
Cât privește testamentul reginei Elisabeta a II-a, acesta va rămâne secret și niciodată nu va fi dezvăluit publicității. Mai mult, toate jurnalele în care a scris regina au fost puse într-o cutie neagră, care este bine păzită pentru ca nimeni să nu afle lucruri intime despre Suverană.
„Regina a urmat tradiția care vrea ca voința ei să fie sigilată și închisă într-un seif pentru cel puțin 90 de ani”
„În ceea ce privește voința Reginei Elisabetei a II-a, încă o dată, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Dorind să nu-și expună întinderea bunurilor și distribuția acestora, regina a urmat tradiția care vrea ca voința ei să fie „sigilată și închisă într-un seif pentru cel puțin 90 de ani”, relatează „Daily Mirror”. Cât privește locul unde este depus testamentul, este cunoscut doar de către un judecător.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook