Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce spun meteorologii despre vremea din următoarea perioadă

Ce spun meteorologii despre vremea din următoarea perioadă
Joi, 15 iulie, doar pe vârful munților au fost temperaturi sub 30 de grade. În restul țării, a fost o zi de foc. Meteorologii ANM au făcut o estimare a vremii pentru următoarele patru săptămâni.

Luna iulie este cea mai caldă din an, dar temperaturile de acum se apropie de cele din 2007, când au fost înregistrate valori istorice, până la 44 de grade. În plus, vara acesta a fost tulburată de cicloane, tornade, ploi și grindină abundente. E clar, vremea a luat-o razna peste tot în lume.

În Germania au fost pagube însemnate

Ciclonul din vestul Europei a ajuns și la noi

Vremea s-a schimbat mult. Aproape nimic nu mai este așa cum o știam acum 50 sau 100 de ani.

Un ciclon teribil a făcut ravagii în Belgia și Germania. Sunt morți și pagube uriașe, iar imaginile sunt cutremurătoare. A ajuns și la noi și a adus ploi  și inundații în vestul țării. Meteorologii ANM au emis din nou avertizări de fenomene meteo extreme, un record pentru acest an.

Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări de ”cod portocaliu” și ”cod galben” pentru ziua de vineri, 16 iulie. În vestul țării, sunt așteptate ploi torențiale, vijelii, grindină, fulgere și tunete. Însă, în sudul și estul țării, va fi caniculă.

Ciclonul care a făcut ravagii în vestul Europei a ajuns și la noi, în vestul țării. Imagini din Alba și Hunedoara

Ce spun meteorologii despre vremea din următoarea perioadă

Statistic, luna iulie este cea mai călduroasă din an. Joi, 15 iulie, au fost până la 37 de grade în Luna Dunării (la Calafat) și peste 32 de grade în restul țării. Doar sus, la munte, au fost ”doar” 20 – 22 de grade.Meteorologii ANM au făcut o estimare vremeii pentru următoarea perioadă.

Aceasta este o estimare, dar se vor face actualizări în funcție de evoluția fenomenelor meteo.

Săptămâna 19 – 26 iulie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade (sub 30 de grade), în cea mai mare parte a țării. Va ploua mai mult în regiunile sudice, centrale și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 26 iulie – 2 august

Cu excepția regiunilor sud-estice, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână. Va ploua puțin.

Săptămâna 2 – 9 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Precicipitațiile vor fi puține.

Săptămâna 9 – 16 august

Temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.


Flash. Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în lume

Un nou ciclon în România. A făcut ravagii în nordul țării

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre