Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce trebuie să ştie românii care vor să îşi alimenteze casa cu panouri solare. Aceste trei greșeli v-ar putea crea mari probleme

Ce trebuie să ştie românii care vor să îşi alimenteze casa cu panouri solare. Aceste trei greșeli v-ar putea crea mari probleme
Românii din ce în ce mai interesați de panourile fotovoltaice vor putea să acceseze în curând Aplicaţia pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 pentru persoane fizice care va fi lansată la sfârșitul lui martie, începutul lui aprilie.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și vă sfătuiesc să fiți cu băgare de seamă atunci când instalați un sistem de panouri fotovoltaice. Iată care greșelile care vă pot da mari bătăi de cap.

Cel mai important lucru pentru a avea energie fiabilă este să fiți atenți pe cine angajați să vă instaleze sistemul, așa că nu aduceți în casa dumneavoastră meseriașii fără experiență. Nu veți face deloc economie dacă veți găsi pe cineva care nu se pricepe atât de bine, aveți nevoie de oameni care știu exact ce fac, iar sistemul va fi mereu în siguranță.

În plus, din cauza unui muncitor care nu are experiență, s-ar putea să plătiți ulterior mult mai mult. Cel mai bine ar fi să verificați calificările profesioniștilor, fără nici un pic de jenă.

Alegeți doar baterii de calitate superioară

Atenția trebuie să fie îndreptată și către bateriile de panou solar. Desigur, există și unele mai ieftine, dar trebuie să știți că acestea sunt de calitate inferioară și veți avea probleme în timp. Alegeți bateriile de înaltă calitate, pentru că au o viață mult mai lungă și veți evita întreruperile de energie electrică ca urmare a nivelului scăzut de eficiență.

Selectați cu grijă elementele

Când instalați panourile fotovoltaice trebuie să aveți grijă și cum alegeți componentele necesare. Nu folosiți panouri cu puteri diferite și nu utilizați baterii cu tensiuni diferite, pentru că poate fi extrem de periculos. Ar fi util să cumpărați produse de la același furnizor, pentru a ști că toate vor funcționa așa cum trebuie, iar instalarea lor va fi și mai ușoară. Dacă veți ține cont de aceste sfaturi, veți putea să vă bucurați de panourile fotovoltaice așa cum trebuie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre