Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce veste a primit Simona Halep. La ce s-au gândit mai marii tenisului feminin

Ce veste a primit Simona Halep. La ce s-au gândit mai marii tenisului feminin
Ca urmare a suspendării primite, Simona Halep nu mai figurează din septembrie 2023 în clasamentul WTA. Situația s-ar mai putea schimba, dacă șefii tenisului feminin vor face o mișcare.

Chiar dacă suspendarea i-a fost ridicată ca urmare a verdictului TAS, Simona Halep nu se mai află în clasamentul WTA. Dar oficialilor organismului de tenis feminin vor să facă un prim pas. Iată ce veste au dat.

ITIA i-a dat Simonei Halep o suspendare de patru ani, TAS a scurtat-o la nouă luni. Ca urmare a verdictului venit din Elveția, jucătoarea noastră ar fi trebuit să aibă drept de joc din iulie anul trecut. În acel moment, aceasta se afla în clasamentul WTA pe locul 54. Oficialii tenisului feminin vor însă să modifice regulamentul, întrucât nu există în acest moment nici un paragraf în care se să specifice ce se întâmplă cu jucătoarele suspendate care au pedeapsa redusă.

„Este potrivit să luăm în considerare acest lucru”

„Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru. Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedback-ul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri”, a fost anunțul oficialilor WTA, potrivit gsp.ro.

Simona Halep, așteptată cu sufletul la gură pe teren

Va reveni în clasamentul WTA după ce va participa la turneul de la Miami

Fanii Simonei Halep o vor vedea la turneul WTA 1000 de la Miami, care va începe săptămâna viitoare. Sportiva a primit un wild card și va avea primul său meci după un an și jumătate în care a stat pe bară. Odată cu participarea la turneul de la Miami, va reveni în clasamentul WTA, întrucât prezența pe tabloul principal îi va oferi zece puncte.

A fost convocată de Horia Tecău în echipa de Billie Jean King Cup a României

Pe de altă parte, Horia Tecău a convocat-o pe Simona în echipa de Billie Jean King Cup a României, acesta fiind un criteriu principal pentru a putea să participe la Jocurile Olimpice de la Paris. În play-off-ul pentru turneul final din Billie Jean King Cup, România se va duela cu Ucraina între  12-14 aprilie. Meciul va avea loc pe zgură, în SUA, la Amelia Island.

Potrivit site-ului oficial Billie Jean King Cup, din echipa României mai fac parte Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Anca Alexia Todoni. Din echipa Ucrainei fac parte Elina Svitolina, Lesia Tsurenko, Lyudmyla Kichenok şi Nadiia Kickenok. Clasamentul este un alt criteriu pentru ca Simona să poată ajunge la Paris.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre