Simona Ionescu / Redactor Șef

Simona Halep nu se lasă. Cere daune foarte mari de la compania care a produs suplimentul ce a scos-o de pe arena de tenis

Simona Halep nu se lasă. Cere daune foarte mari de la compania care a produs suplimentul ce a scos-o de pe arena de tenis
Simona Halep așteaptă cu sufletul la gură decizia TAS, dar a dat în judecată și compania canadiană ce a produs suplimentul nutritiv care i-a creat atâtea probleme.

Simona Halep consideră că suplimentul contaminat pe care l-a luat a dus la suspendarea pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. Sportiva a dat compania în judecată și cere daune de peste 10 milioane de dolari.

Potrivit informațiilor oferite de Reuters, Simona Halep consideră că neglijența companiei Quantum Nutrition care operează sub numele de Schinoussa Superfoods și a produs suplimentul nutritiv ce i-a creat probleme, trebuie pedepsită. Compania a fost dată în judecată și daunele cerute de sportivă depășesc suma de 10 milioane de dolari. Simona a fost depistată pozitiv la US Open cu Roxadustat, un medicament folosit de persoanele cu anemie.

Roxadustat crește rezistența

Compania însă nu a dezvăluit pe etichetă că acel supliment conține Roxadustat, ce se află pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Antidoping.

Simona Halep își caută dreptatea

Acesta are rolul de a crește hemoglobina, dar și producția de celule roșii din sânge, sporind rezistența. Simona Halep susține că nu a folosit niciodată substanțe interzise, iar compania Quantum nu a fost atentă, așa că va trebui să plătească pentru neglijență. Halep cere, de asemenea, daune punitive, deschizând proces la un tribunal din New York, în Manhattan.

Quantum, țapul ispășitor?

Cu câteva luni în urmă, fondatorul companiei Quantum a declarat pentru ziarul canadian The Globe and Mail că sportiva noastră a transformat firma sa într-un „țap ispășitor”. Anul trecut, un tribunal al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis a fost de acord cu faptul că Halep nu a știut ce conține suplimentul folosit.

Dar susține că explică cantitatea de medicament care a fost găsită în proba de urină din 29 august 2022. În acest moment, Simona Halep așteaptă rezultatul celor de la TAS și e convinsă că „adevărul va ieşi la iveală şi că ziua în care voi fi pe teren va fi în curând”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre