Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a dat sentința. Compania lui Robert de Niro, responsabilă de discriminare de gen. La cât se ridică daunele

S-a dat sentința. Compania lui Robert de Niro, responsabilă de discriminare de gen. La cât se ridică daunele
Judecătorii au găsit compania lui Robert De Niro răspunzătoare pentru discriminare de gen împotriva unei foste angajate, care a susținut că actorul i-a atribuit responsabilități „stereotipice feminine” la locul de muncă. Femeia va primi daune.

Fosta angajată susține că i s-a pus în cârcă spălatul cearșafurilor și îngrijirea casei sale, chiar dacă a urcat în ierarhia companiei lui Robert de Niro. Daunele care se vor plăti sunt mari. Juriul format din șapte persoane, a ajuns la o decizie unanimă.

Robert De Niro va face plățile în două tranșe

Robert De Niro și fosta sa angajată, Graham Chase Robinson, au fost prinși într-o bătălie juridică în ultimii patru ani din cauza afirmațiilor acesteia. La rândul lor, reprezentanții Canal Productions potrivit cărora femeia a cheltuit în mod necorespunzător zeci de mii de dolari din banii companiei pe mâncare, călătorii și alte cheltuieli personale.

Un juriu de la tribunalul federal din New York a ajuns la această decizie joi, după aproape cinci ore de deliberări, și a dispus ca firma Canal, pe care actorul a înființat-o pentru a se ocupa de nevoile sale profesionale și personale, să-i plătească lui Robinson, 41 de ani, peste 1,26 milioane de dolari ca despăgubiri. Femeia ceruse despăgubiri de 12 milioane de dolari.

De Niro, în vârstă de 80 de ani, urmează să facă plățile în două tranșe de 632.142 de dolari, potrivit Associated Press.

Robinson a fost absolvită de orice abatere financiară în cei 11 ani în care a fost angajată

Cu toate acestea, juriul format din patru femei și trei bărbați a considerat că nu este personal responsabil. În plus, Deadline a relatat că Robinson a fost absolvită de orice abatere financiară în cei 11 ani în care a fost angajată a laureatului cu Oscar. Potrivit publicației, De Niro nu a fost prezent la ultima ședință.

Graham Chase Robinson a ieșit învingătoare în bătălia cu Robert De Niro. Sursă foto: Page six

Fosta angajată însă l-ar fi îmbrățișat pe unul dintre avocații ei la aflarea verdictului. „Suntem încântați de verdict. Nu am putea fi mai fericiți. A fost total îndreptățită”, a declarat un membru al echipei sale reporterilor din fața tribunalului, în timp ce Robinson zâmbea printre lacrimi.

„Afirmațiile lui De Niro împotriva ei sunt lipsite de temei”

„Suntem încântați că juriul a văzut ceea ce am văzut și noi și a dat un verdict în favoarea lui Chase Robinson împotriva companiei Canal Productions a lui Robert De Niro. Nu numai că doamna Robinson a câștigat procesul împotriva lui Canal, dar juriul i-a dat dreptate în totalitate doamnei Robinson, considerând că afirmațiile lui De Niro împotriva ei sunt lipsite de temei”, a mărturisit un alt avocat pentru People.

În timpul celor două săptămâni de proces, starul din „Goodfellas” a recunoscut la bară că a „certat-o” pe Robinson și probabil a numit-o „obraznică” și „o răsfățată nenorocită”, dar a negat că a țipat la ea. „Mi-am ridicat vocea. Eu nu țip. Vreți să contestați asta? Ăsta e un lucru pe care nu-l fac”, a spus actorul.

„Să-ți fie rușine, Chase Robinson”

Robert de Niro și fosta lui asistentă Chese Robinson, fotografiați la intrarea în tribunal. Sursa foto: Daily Mail

Cu toate acestea, starul a ridicat vocea de mai multe ori pe parcursul mărturiei sale, inclusiv atunci când a strigat la Robinson, după ce a fost acuzat că nu a plătit-o în mod echitabil în comparație cu un alt angajat bărbat. „Orice lucru pe care încearcă să mi-l facă să mă convingă este o prostie! Să-ți fie rușine, Chase Robinson”, a strigat vedeta.

De Niro a recunoscut, de asemenea, că prietena sa, Tiffany Chen, „s-ar putea să fi spus” lucruri lipsite de respect despre Robinson, dar a insinuat că a fost acceptabil pentru că Robinson a fost prima care a fost lipsită de respect. Robinson a început să lucreze la Canal în 2008, a fost promovată și a acționat în calitate de vicepreședinte al producției și finanțelor. Ceea ce i-ar fi permis să semneze cheltuieli mari fără aprobare, înainte de a părăsi brusc compania în aprilie 2019.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre