Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai bătrână pisică din lume. Are aceeași vârstă ca stăpâna. VIDEO

Cea mai bătrână pisică din lume. Are aceeași vârstă ca stăpâna. VIDEO
Cea mai bătrână pisică din lume este din Marea Britanie și s-a născut în aceeași zi cu stăpâna sa. Felina a intrat în cartea recordurilor în 2022. Deși nu aude și nu vede bine din cauza vârstei înaintate, este sănătoasă și energică, spune proprietara care a adoptat-o.

Flossie, în vârstă de aproape 28 de ani, împliniți în luna Decembrie a anului trecut, a fost desemnată de către Guinness World Records ca fiind cea mai în bătrână pisică din lume, pe când avea 26 de ani și 329 de zile. Deși are probleme de vedere și de auz, pare să fie într-o stare generală bună de sănătate.

pisica batrana
Flossie alături de stăpâna sa.
Sursa foto: Cats Protection

Proprietara sa, Vicki Green, care a adoptat-o după ce a fost predată organizației caritabile Cats Protection, a mărturisit: „Am știut dintotdeauna că Flossie este specială, dar nu mi-am imaginat că voi împărți casa cu o deținătoare de record mondial. Este atât de afectuoasă, jucăușă și, mai presus de toate, dulce, când realizezi câți ani are. Sunt extrem de mândră că asociația Cats Protection m-a ales să am grijă de o pisică atât de uimitoare.”

Felina a fost plimbată la mai mulți proprietari

Flossie a trecut prin mai multe case după ce a fost găsită fără stăpân în apropierea spitalului Merseyside din Liverpool, Anglia, în 1995. După ce a fost adoptată de un angajat al spitalului, a locuit cu acesta timp de 10 ani înainte ca acesta să moară. Apoi, a fost luată în grijă de sora proprietarului său, urmând apoi să fie preluată de fiul acestuia. După alți 14 ani, al doilea stăpân al ei a murit și a fost preluată de voluntarii de la Cats Protection.

Ulterior, vestea despre vârsta incredibilă a lui Flossie a început să se răspândească și a început procesul de confirmare a recordului. „Am fost uimiți să vedem că înregistrările veterinare ale lui Flossie indicau o vârstă de 27 de ani,” a declarat Naomi Rosling, coordonatoarea organizației de caritate.

Pisica, de-o vârstă cu proprietara

Majoritatea proprietarilor de pisici preferă să adopte animale mai tinere, iar studiile subliniază că multe pisici în vârstă își trăiesc ultimele zile în adăposturi. Vicki Green spune că întotdeauna și-a dorit să ofere pisicilor mai în vârstă o viață confortabilă și speră că povestea lui Flossie va inspira alți iubitori de animale să ofere un cămin pisicilor mai în vârstă. Mai mult decât atât, Green a fost cu atât mai impresionată cu cât Flossie s-a dovedit a fi născută în același an ca ea: “Atunci când am luat-o, Cats Protection mi-a comunicat că într-adevar are 27 de ani, aceeași vârstă ca a mea. E ciudat când mă gândesc că Flossie e născută în același an ca mine”, a declarat proprietara acum ceva timp. 

Recordul absolut de longevitate al unei pisici este deținut de Crème Puff, care a trăit până la vârsta de 38 de ani și trei zile, trecând în neființă pe 6 august 2005.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre