Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai înaltă femeie din istorie. La naștere avea peste 7 kg

Cea mai înaltă femeie din istorie. La naștere avea peste 7 kg
Cauzele dimensiunii ei uriașe nu au fost descoperite. Când s-a născut avea peste 7 kilograme, iar șase ani măsura deja 157 cm. Nimeni nu a putut explica cum de ea, din toți cei 13 copii ai familiei, nu s-a mai oprit din crescut.

Anna Haining Bates este considerată cea mai înaltă femeie din istorie. A intrat în Cartea Recordurilor și pentru că a fost mama care a născut cel mai mare bebeluș înregistrat vreodată. Al doilea ei copil a avut 10,7 kg la naștere și 71 cm lungime. A trăit în secolul XIX.

Cea mai înaltă femeie din istorie

Anna Haining Bates (născută Swan) a fost o femeie canadiană renumită pentru statura ei mare de 2,41 m. Părinții ei erau de înălțime medie și erau imigranți scoțieni.

La naștere a cântărit 7,26 kg. Ea a fost a treia din cei 13 copii, toți ceilalți fiind de înălțime medie. De la naștere ea a crescut foarte repede. La a patra aniversare, ea avea 137 de centimetri înălțime și cântărea 42 de kilograme.

La a șasea aniversare, a măsurat 157,48 centimetri înălțime, cu 2,5 cm mai scurtă decât mama ei. La 11 ani cântărea 92, iar la 15 ani, Anna avea 210 cm înălțime. Ea a atins înălțimea maximă trei ani mai târziu.

În 1862, când marele showman american PT Barnum a auzit de uriașa din Nova Scoție, a trimis un agent pentru a o aduce pe tânăra de 16 ani. fata și mama ei la New York. Pe lângă oportunitatea de a câștiga 1.000 de dolari pe lună, a fost expusă la Muzeul American de pe Broadway.

Anna Haining Bates (născută Swan) a fost o femeie canadiană renumită pentru statura ei mare de 2,41 m

A adus pe lume cel mai mare nou-născut din istorie

Anna Swan  s-a căsătorit la 25 de ani cu Martin Bates despre care se știe că a excelat la literatură și muzică. Era considerat a fi foarte inteligent. Avea studii de actorie, pian și voce. S-au întâlnit când Anna vizita un circ din Halifax cu care călătorea Martin Van Buren Bates, o altă persoană foarte înaltă.

Cuplul uriaș a devenit o senzație de turneu și în cele din urmă s-a îndrăgostit și s-au căsătorit. După o scurtă lună de miere, s-au întors la Londra unde au susținut spectacole de comandă în fața Reginei Victoria și a Prințului de Wales. Martin și Anna au fost anunțați drept „cel mai mare cuplu căsătorit din lume” și au călătorit împreună în Europa timp de 14 luni. Au adus acasă multe cadouri valoroase, inclusiv un ceas de aur oferit Annei de regina Victoria.

Casa uriașilor

Și-au cumpărat un teren pe care au construit o casă pentru dimensiunile lor. Uși foarte largi, tavanul mai sus de 4 metri.

Noua familie Bates a avut doi copii. Prima a fost o fată născută la 19 mai 1872. Ea cântărea 8,16 kg și a murit la naștere. În timpul unui turneu în vara lui 1878, Anna era însărcinată pentru a doua oară. Băiatul s-a născut pe 18 ianuarie 1879 și a supraviețuit doar 11 ore. El a fost cel mai mare nou-născut înregistrat vreodată, cu 10,7 kg și 75 cm lungime. Pentru el, Anna Haining Bates a fost inclusă postum cu un record mondial Guinness.

Soții Bates au reluat turneele cu circul în vara anului 1879 și din nou în primăvara lui 1880. Anna Haining Bates a murit brusc de insuficiență cardiacă în timpul somnului, la 5 august 1888, cu o zi înainte de a împlini 42 de ani.

Cauzele dimensiunii ei uriașe nu au fost descoperite în viața ei. Raze X nu au fost descoperite până în 1895, așa că nu s-a putut stabili niciodată dacă Bates avea sau nu o tumoare în glanda pituitară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre