Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai scumpă casă din lume are 600 de servitori, cameră de zăpadă și alte nebunii. Foto

Cea mai scumpă casă din lume are 600 de servitori, cameră de zăpadă și alte nebunii. Foto
Cea mai scumpă casă din lume este cea a familiei lui Anant Ambani care recent și-a unit destul cu cel al frumoasei Radhika Merchant. Locuința numită Antilia este un turn cu 27 de etaje, trei heliporturi și un cinematograf cu 50 de locuri.

Structura de 400.000 de mp are în mod oficial 27 de etaje, deși numeroasele sale tavane cu două înălțimi arată că înălțimea este mai apropiată de cea a unei clădiri tradiționale de 40 de etaje. Cea mai scumpă casă din lume a familiei Ambani are trei heliporturi și un cinematograf cu 50 de locuri.

Turnul are un garaj pentru 168 de mașini

Casa familiei Ambanis a fost construită între 2006 și 2010, potrivit Architectural Digest India. La momentul respectiv, construcția a costat aproximativ 1 miliard de dolari, dar nimeni nu poate ști cât costă acum turnul.

În interiorul Antilia, există nouă lifturi și un spa cu servicii complete, iar turnul are un garaj pentru 168 de mașini. Casa familiei Ambani este cea mai scumpă reședință privată din lume, potrivit Guinness Book of World Records.

Casa este îngrijită de 600 de persoane

Iar alte clasamente o plasează pe locul al doilea, după Palatul Buckingham. Turnul pe care l-a construit la comandă familia Ambanis se află pe Altamount Road, raiul miliardarilor din Mumbai.

Nu este clar cine locuiește la Antilia permanent, dar Huffington Post a raportat că această imensă casă are nevoie să fie îngrijită de un personal format din 600 de persoane. Turnul familiei Ambanis poartă numele Antilia, după o insula mitică de pe coasta Europei.

Pentru ridicarea construcției, a fost nevoie de patru ani

Inspirat de conceptele de soare și lotus, companiei de construcții i-au trebuit mai mult de 4 ani pentru a finaliza construcția. Antilia a fost proiectată să fie un conac vertical, mai degrabă decât unul orizontal tradițional.

Clădirea are și mai multe saloane, o sală de bal, o piscină, o sală de gimnastică, un templu. Precum și o camera de zăpadă, grădini suspendate și un studio de yoga. Sala de zăpadă din Antilia este proiectată pentru a elibera fulgi de zăpadă artificială pentru ca oamenii să scape de căldură.

Și dacă vă gândiți ce s-ar întâmpla în cazul unui cutremur, specialiștii au avutt grijă să fie proiectată astfel încât să reziste unui seism de 8 grade pe scara Richter.

Conacul are un tavan realizat în întregime din aur și cristal

Supranumit „Turnul verde din Mumbai”, Antilia obține o mare parte din energie din panourile solare. De asemenea, folosește sisteme de colectare a apei de ploaie, tocmai pentru a face economie. Conacul are și un templu dedicat Lordului Ganesha, zeul hindus al înțelepciunii și norocului. Situat la etajul opt, templul are un tavan realizat în întregime din cristal și aur.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre