Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai tupeistă hoață. Convingea magazinele să-i dea înapoi bani pe hainele furate

Cea mai tupeistă hoață. Convingea magazinele să-i dea înapoi bani pe hainele furate
O hoață prolifică a câștigat peste 500.000 de lire sterline păcălind magazinele din Marea Britanie să îi returneze banii pentru articolele furate. Practic, femeia a avut o  „carieră” de fraudă cu normă întreagă.

Narinder Kaur, cunoscută și sub numele de Nina Tiara, a furat la scară industrială în toată țara. În vârstă de 53 de ani, femeia din Wiltshire, fura haine și alte articole din magazine,  apoi returna produsele și solicita rambursarea contravalorii acestora, invocând faptul că nu îi sunt bune. Conform legislației, cumpărătorul poate rambursa un produs care nu îi este bun sau necesar, dacă nu l-a folosit.

Narinder Kaur era cunoscută și sub numele de Nina Tiara

Ea a fraudat peste 1.000 de ori în timpul activității sale de patru ani, a declarat Serviciul de urmărire penală al Coroanei (CPS). Kaur a fost văzută pe camerele de supraveghere intrând în magazine, scoțând articole de pe rafturi și ducându-le la casa de marcat și pretinzând că le-a cumpărat anterior. Examinarea conturilor ei a dovedit că făcea acest lucru de sute de ori, a adăugat CPS.

Procurorii au reușit să dovedească faptul că Kaur se afla în spatele acestei scheme după ce au adunat date financiare, înregistrări din magazine, dovezi ale martorilor și imagini de pe camerele de supraveghere. Kaur, din Cleverton, Wiltshire, a fost condamnată de jurați pentru un total de 26 de capete de acuzare, inclusiv fraudă, posesie și transfer de bunuri infracționale și pervertirea cursului justiției. Ea a fost condamnată la 10 martie, în urma unui proces de patru luni la Gloucester Crown Court.

Hoața a acționat după aceeași schemă timp de patru ani

Infracțiunile au avut loc între iulie 2015 și februarie 2019. Procurorii au declarat că Kaur avea mai multe conturi bancare și carduri de credit. Acum, escroaca riscă să facă închisoare pentru schema ei. Giovanni D’Alessandro, procurorul principal al Coroanei la CPS West Midlands, a declarat: „Kaur a întreprins o fraudă de lungă durată și de mare anvergură. A fost o muncă cu normă întreagă foarte profitabilă care, în mod demonstrabil, i-a adus peste o jumătate de milion de lire sterline în această perioadă de infracțiuni.

Hoața a fost surpinsă de camerele de supraveghere din magazine

Ea a făcut eforturi extraordinare pentru a-și duce la îndeplinire înșelăciunile, căutând să găsească o modalitate de a frauda un comerciant cu amănuntul și apoi călătorind în toată țara pentru a reproduce frauda. De asemenea, și-a schimbat numele în mod legal și a deschis noi conturi bancare și carduri de credit sub o a doua identitate pentru a evita detectarea. Acum se confruntă, pe bună dreptate, cu o pedeapsă semnificativă pentru infracțiunile sale, iar procuratura va încerca să recupereze cât mai multe din câștigurile sale ilicite, în măsura în care legea o permite”, notează Daily Mail.

Care sunt magazinele fraudate de britanică

O anchetă a arătat că aceasta a vizitat magazinele Boots din Marea Britanie – inclusiv în Dudley, Smethwick, Droitwich și Kidderminster. Ea a primit de la Boots rambursări în valoare de 60.787,09 lire sterline, deși a cheltuit doar 5.172,73 lire sterline în magazinele sale. Hoața a primit rambursări de 42.853,65 lire sterline de la Debenhams, deși a cheltuit doar 3.681,33 lire sterline.

De asemenea, ea a fraudat John Lewis, vizitând magazinele, inclusiv cele din Birmingham și Tamworth. Inculpata a primit 33.131,61 lire sterline în rambursări, dar a cheltuit doar 5.290,36 lire sterline. Kaur a vizitat magazinele Monsoon – inclusiv în Telford și Shrewsbury – și a pretins cu 23.000 de lire sterline mai mult în rambursări decât în plățile efectuate pentru cumpărături. Ea a continuat să vizeze magazinele House of Fraser, cheltuind 2.853,55 lire sterline, dar solicitând rambursări în valoare de 23.147,75 lire sterline.

Abia după patru ani de fraude, schema i-a fost descoperită

Escroaca a mai fraudat, printre altele, magazinele Homesense din Stafford, Shrewsbury, Cannock, Solihull și Worcester. Acolo a cheltuit doar 1.181,45 lire sterline, dar a pretins rambursări de 19.540,17 lire sterline. TK Maxx a fost fraudat cu 14.563,53 lire sterline, în timp ce Homebase a fost înșelat cu 3.238,47 lire sterline, a declarat CPS.

Escroaca a ajuns să folosească și carduri false

De asemenea, Kaur a fraudat Consiliul Wiltshire cu 7.400 de lire sterline. Ea a folosit carduri de credit furate pentru a plăti servicii înainte de a cere Consiliului rambursări. Ea pretindea că a făcut din greșeală o plată „cu prea multe zerouri”. Escrocheria a inclus chiar și un complice de sex masculin care a ajutat-o să folosească detaliile cardurilor bancare furate pentru a face plăți către propriul furnizor de ulei de încălzire.

Aproximativ 150.000 de lire sterline în numerar au fost găsite ascunse în casa ei, împreună cu bunuri furate, atunci când poliția a cercetat-o în căutarea de dovezi.

Sursa foto: Daily mail, Twitter

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre