Iată prețurile din supermarketurile stațiunilor turistice din Grecia. Comparați-le cu cele din magazinele de la Mamaia și veți fi surprinși

Iată prețurile din supermarketurile stațiunilor turistice din Grecia. Comparați-le cu cele din magazinele de la Mamaia și veți fi surprinși
Mamaia rămâne cea mai scumpă stațiune din România și, având în vedere prețurile umflate artificial pe motiv de sezon estival, tinde să fie una din cele mai scumpe din Europa. Dar și pe restul litoralului prețurile la raft au fost umflate artificial.

Exclusiv Rețete şi Vedete!

Localurile de lângă plajă, în România, au prețurile cele mai piperate, uneori astronomice. Nu e de mirare că lumea migrează spre supermarketuri, în ideea că se va putea aproviziona la prețuri mai civilizate. Surpriză, însă. Dat fiind sezonul estival, și necesitatea mare de cumpărare, retailer-ii, mai mici sau mai mari, au umflat bine de tot prețurile.  Cea mai ieftină brânză se vinde cu echivalentul a 6 euro kilogramul, în timp ce un bax cu șase beri costă peste 6 euro. Cel mai ieftin vin ajunge la 5 euro, și exemplele pot continua.

Românii care petrec vacanța în Grecia au dat lovitura: e mult mai ieftin

Românii care au decis să petreacă vacanța departe de țară, în Grecia, în regie proprie fac mari economii, comparativ cu prețurile din România, atunci când merg la supermarket. Bunăoară în stațiunea Nea Moudania, din Halkidiki, supermarketurile locale au decis să reducă prețurile, tocmai pentru a veni în întâmpinarea turiștilor. Practic orice produs achiziționat aici e mai ieftin semnificativ decât în România.

Jurnaliştii Retete si Vedete va prezinta preturile din supermarketurile grecesti!

Dacă la vin reducerea nu e foarte mare, ci doar de ordinul cenților, nu la fel stau lucrurile în cazul berii, de exemplu, unde consumatorii beneficiază de o reducere considerabilă de preț, un bax de șase doze costând doar 3,4 euro.

Mai mult, în Grecia cașcavalul se vinde la prețul celei mai ieftine brânze din România, existând și sortimente mai ieftine.

Prețul sucurilor naturale de fructe încep de la 1,8 euro, spre bucuria părinților care țin să își hrănească copiii cu produse de calitate. La așa prețuri nu mai miră pe nimeni că, la plecarea din vacanță, dacă le-au mai rămas bani și dacă au genți frigorifice sau frigidere de mașină, mulți români își fac și o consistentă aprovizionare pentru acasă.

Alcoolul cumpărat în Grecia a un adevărat chilipir

În timp ce în România, supermarketurile listează băuturile alcoolice la prețuri minimale de echivalentul a 14 euro sticla, românii care petrec vacanța în Grecia se pot simți răsfățați. Aici o sticlă de ouzo, mare, nu ajunge la 9 euro, iar baremul e menținut și în cazul altor licori bahice tari, cum ar fi whisky, gin sau vodca.