Simona Ionescu / Redactor Șef

Ceasuri rare, purtate de familia regală a Marii Britanii: Regina Elisabeta, Lady Di, Kate și Meghan. Foto

Ceasuri rare, purtate de familia regală a Marii Britanii: Regina Elisabeta, Lady Di, Kate și Meghan. Foto
S-au aflat mereu în atenția publicului, purtând cele mai bune haine ale designerilor, pe care le-au accesorizat cu cele mai bine bijuterii și cele mai luxoase ceasuri.

Patek, Philippe, Cartier și Omega sunt câteva dintre firmele preferate de femeile din Familia Regală britanică.

Doamnele, nu doar că le-au purtat cu delicatețe, dar le-au oferit și celor dragi. Regina, de exemplu, a dăruit un Vacheron Constantin prințesei Diana, iar Harry i-a oferit lui Meghan un Cartier Tank, moștenire de familie. Iată care sunt cele mai emblematice ceasuri purtate.

Patek Philippe Golden Ellipse cu 30 de diamante, creat special pentru Majestatea Sa

Regina Elisabeta a fost văzută purtând două variante ale ceasului Patek Philippe Golden Ellipse. Ocazional a ales ceasul clasic, realizat din aur alb și încrustat cu 30 de diamante. A fost văzută însă de multe ori cu același model, dar cu un cadran albastru, splendid.

Ceasul Patek Philippe a fost făcut special pentru Majestatea Sa, care era un iubitor al mărcii

Se spune că ceasul a fost făcut special pentru Majestatea Sa, care era un iubitor al acestei mărci. Pentru că nu a fost un produs vândut publicului larg, prețul nu este cunoscut. Ceasul avea o carcasă eliptică plasată între un cerc și un dreptunghi și arăta uimitor la încheietura reginei.

Patek Philippe Ladies Calatrava de 20 mm, din aur galben de 18 karate

De asemenea, la mâna Reginei a fost văzut și un model extrem de rar al aceleași firme, e vorba de un Patek Philippe Ladies Calatrava de 20 mm, din aur galben de 18 karate. Ceasul, care datează de la sfârșitul anului 1990, are o brățară din mărgele de orez, iar valoarea estimată se ridică la peste 30.000 de lire sterline.

Modelul extrem de rar Patek Philippe Ladies Calatrava de 20 mm din aur galben de 18k

Ceea ce este deosebit la acest ceas sunt și acele răsucite, care se găsesc rar în zilele noastre. Acest model a fost considerat una dintre cele mai practice alegeri ale Reginei.

Patek Philippe 4975, de peste 1 milion de lire sterline

Un alt ceas foarte iubit de regină a fost uimitorul Patek Philippe 4975/1G din aur alb, încrustat cu diamante tăiate în briliant pe o brățară elegantă cu perle. Și acest obiect a fost creat de producător pentru regina Elisabeta.

Regina Elisabeta a purtat Patek Philippe la deschiderea oficială a Parlamentului la Camera Lorzilor pe 8 mai 2013

În 2015, Majestatea Sa a împrumutat Patek Philippe 4975/1G la Saatchi Gallery pentru a fi expus în cadrul Patek Philippe Watch Art Grand Exhibition. Deși prețul acestui ceas de lux nu a fost încă dezvăluit, valoarea sa este de peste un milion de lire sterline.

Ceasul purtat de regina Elisabeta în ziua încoronării sale a cântărit un gram

În ziua încoronării sale în Westminster Abbey, care a avut loc la 2 iunie 1953, regina a purtat un ceas Jaeger-LeCoultre 101, din aur galben, împodobit cu două rânduri de diamante prețioase. Sursele spun că ceasul delicat, care s-a potrivit perfect cu personalitatea discretă și elegantă a reginei a avut o dimensiune de 14 mm și a cântărit doar un gram.

Uimitorul ceas din aur galben cu două rânduri de diamante prețioase purtat de Elisabeta în ziua încoronării sale în Westminster Abbey, în 1953

Acest model este considerat a avea cea mai mică mișcare din lume. Variantele ceasului se mai fabrică și astăzi, dar în număr limitat, și costă 135.000 de lire sterline.

Kate a fost fotografiată purtând ceasul Cartier la inaugurarea sălii de artă ICAP de la Northolt High School, pe 14 februarie 2014

Cartier Ballon Bleu, preferatul lui Kate

Kate Middleton a fost văzută de multe ori purtând modelul Ballon Bleu din oțel de la Cartier, care se asortează la orice ținută. Modelul Cartier de 33 mm este confecționat dintr-o carcasă din oțel inoxidabil și are o curea asortată. Se crede că prințesa a primit ceasul în dar de la prințul William și se potrivește perfect cu inelul de logodnă oval, cu safire, care a aparținut cândva prințesei Diana. Modelul lui Kate este cotat în prezent de Cartier la prețul de 6.950 de lire sterline.

„To M.M. From M.M”

Primul dintre cele două ceasuri Cartier Tank ale lui Meghan a fost un cadou pe care și l-a oferit singură cu ocazia reînnoirii programului de televiziune Suits. Pentru a-l face și mai special, ea a decis să-l graveze cu un mesaj: „To M.M. From M.M”. „Întotdeauna am râvnit la ceasul Cartier French Tank.

Meghan și-a cumpărat ceasul Cartier Tank la reînnoirea programului de televiziune Suits

Când am aflat că Suits a fost ales pentru cel de-al treilea sezon, care, la acea vreme, a părut a fi o piatră de hotar, m-am răsfățat total și am cumpărat versiunea bicoloră. Asta este ceea ce face ca piesele să fie speciale, legătura pe care o ai cu ele”, a declarat Meghan în 2015 pentru Hello. Ceasul ajunge la valoarea de 6500 de lire sterline. Sursele spun că Meghan plănuiește să îi dea într-o zi ceasul Cartier Tank fiicei sale, Lilibet Diana.

Un alt Cartier Tank i-a fost dăruit lui Meghan de prințul Harry. Este bijuteria ce i-a aparținut prințesei Diana

Meghan mai are un Cartier Tank ce i-a aparținut prințesei Diana

Cel de-al doilea Cartier Tank al lui Meghan este un Francaise de aur, care a aparținut anterior prințesei Diana. Inițial, prințul William a fost cel care a moștenit ceasul după moartea mamei sale în 1997, însă acesta i l-a dăruit prințului Harry. Acest model este unul dintre ceasurile preferate ale lui Meghan, fiind văzută purtându-l des.

Ceasul Vacheron Constantin al Dianei a fost un cadou din partea Reginei Elisabeta

Pentru nunta sa cu prințul Philip, în 1947, Republica Federală Elvețiană i-a dăruit Reginei Elisabeta un ceas Vacheron Constantin delicat. La rândul său, Suverana i-a dat obiectul Dianei, ca dar de nuntă pentru căsătoria cu prințul Charles.

Regina i-a dăruit Dianei acest ceas ca dar de nuntă pentru căsătoria cu prințul Charles

Cadranul acestuia este înconjurat de diamante, cureaua are, de asemenea, diamante, iar Diana l-a purtat la multe evenimente, asortându-l cu cerceii săi cu diamante și perle în formă de C. Pe piață, un astfel de ceas ajunge la prețul de 30.000 de lire sterline. Vacheron Constantin este considerat cel mai producător de ceasuri fine.

Patek Philippe Calatrava a fost primit cu ocazia aniversării a 20 de ani. Un dar de la Charles

Patek Philippe Calatrava a fost primit cu ocazia aniversării a 20 de ani

Alt ceas preferat de prințesa Diana a fost modelul Patek Philippe Calatrava. Se spune că ceasul de epocă de 21 mm, din aur galben de 18 carate, a fost un cadou din partea lui Charles pentru Diana cu ocazia împlinirii a 20 de ani. Acest model nu se mai fabrică, dar ceasurile second-hand de acest tip sunt evaluate în prezent la aproximativ 8.000 de lire sterline.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre