În timp ce se vorbește că marea avere, de zeci de milioane de euro, a fraților Tate provine din spălare de bani, lista bunurilor mobile și imobile pe care s-a pus sechestru e lungă. Nouă imobile (în Brașov și Ilfov) și cinci terenuri se regăsesc pe listă. Dar cel mai mult l-a afectat pe Andrew Tate sechestrarea mașinilor sale scumpe. „Mi-au furat mașinile!”, a reclamat acesta într-una din „plimbările” cu duba poliției între arest și Parchet, la audieri.
15 bolizi de lux și 14 ceasuri scumpe au ajuns în depozitul ANABI
În total 15 autoturisme de lux au fost sechestrate. Printre ele Ferrari, Rolls Roys, Lamborghini, Porsche, Mercedes și Aston Martin. Toate au fost duse într-un depozit al Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate până la finalul procesului. Dacă proprietarii lor, frații Andrew și Tristan Tate, vor fi condamnați pentru crimă organizată, trafic de persoane și viol, atunci și bolizii ar putea fi confiscați.
Problema este că procurorii DIICOT au descoperit că dintre cele 15 mașini puse sub sechestru, doar opt sunt deținute de frații Tate, restul fiind închiriate sau primite în baza unor contracte de marketing, pentru promovarea mărcii respective.
Totodată, au mai fost reținute și 14 ceasuri de lux, extrem de scumpe, unele bătute în diamante: câte două ceasuri Hublot și Rolex, câte trei ceasuri Patek Philippe și Audemars Piguet, respectiv câte un ceas Cartier, Ulysse Nardin, Akribos și Breitling.
De asemenea, două lingouri de aur și o monedă de aur cu imaginea unei cobre inscripționate „ONE OUNCE CASH 999.9 Gold”, au fost preluate în custodie.
Criptomonedele fraților Tate, blocate
În plus, procurorii au cerut punerea de sechestru asigurator și asupra conturilor celor doi frați. Două conturi în crioptomonede au fost vizate, unul cu 16.10738654 BTC (circa 294.101,55 dolari), deținută de Tristan Tate și care se afla în portofelele de criptomonedă (wallet), create pe platforma www.binance.com, și altul cu 4.96992087 BTC (90.744 dolari) deținută de Abigail Tyson (iubita lui Tristan Tate) existentă în portofele de criptomonedă (wallet) de pe aceeași platformă.
Măsura asiguratorie mai privește și o sumă de 0.00320067 BTC (58,44 dolari) în portofele de criptomonedă pe aceeași platformă, sumă deținută de Andrew Tate.
A fost luată măsura indisponibilizării și a următoarelor sume de bani: 51.370 lei, 51.800 euro, 17.430 dolari, 5.110 lire. Bani care au fost ridicați din locuința fraților Tate din Voluntari în data de 11 aprilie 2022, cu ocazia primelor percheziții.
Ce face ANABI cu bunurile de milioane sechestrate de la Andrew și Tristan Tate
ANABI a preluat în administrare cele 29 de bunuri mobile şi sume de bani cu o valoare totală de aproximativ 18 milioane lei, ale fraților Tate, anunță oficialii.
„Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din dispoziția procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, a preluat în administrare 29 de bunuri mobile (autovehicule şi ceasuri de lux), precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA. Valoarea totală a bunurilor şi a sumelor de bani preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 euro).
Agenția a fost sesizată, în temeiul prevederilor art. 27 şi 28 din Legea nr. 318/2015. Potrivit atribuţiilor menţionate, ANABI gestionează toate sumele de bani indisponibilizate în proceduri penale şi administrează bunuri mobile cu valori de peste 15.000 euro. De asemenea, pe întreaga durată a procesului penal, cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviințarea instanței, ANABI poate valorifica bunurile mobile indisponibilizate, prin licitaţii publice online.
Activitățile au fost realizate de inspectorii ANABI cu sprijinul reprezentanţilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov – Serviciul Rutier şi Inspectoratului Județean de Jandarmi Ilfov”, mai transmit oficialii.
Sursa foto: Facebook, Instagram, Evz.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook