Simona Ionescu / Redactor Șef

Haos în școli din cauza lui Andrew Tate. Elevii hărțuiesc profesoarele

Haos în școli din cauza lui Andrew Tate. Elevii hărțuiesc profesoarele
Misoginul Andrew Tate a ajuns model pentru copiii  din toată lumea. Aceștia îi urmăresc postările de pe rețelele sociale și vor să devină ca el: bogați. Până acolo însă, li se pare firesc să împrumute comportamentul său misogin și se poartă tot mai urât cu profesoarele lor.

Un grup școlar antiextremism a constatat o creștere alarmantă a notorietății milionarului influencer misogin Andrew Tate în rândul elevilor din Marea Britanie. Deși acesta e închis în România, acuzat de constituire de grup infracțional internațional și trafic de persoane, precum și de viol, întreaga poveste nu a făcut decât să îi crească și mai mult notorietatea și vizibilitatea pe rețelele sociale.

Clipurile video, profund misogine ale lui Andrew Tate, sunt viralizate pe aplicațiile de socializare TikTok și Instagram, în ciuda faptului că acesta a fost interzis pe ambele platforme.

Cine sunt „incels”, adepții fervenți ai lui Andrew Tate

O persoană implicată în programul Prevent a declarat că Tate „a devenit o problemă principală pentru școli”, remarcând creșterea alarmantă a numărului elevilor băieți care  își hărțuiesc profesoarele și împărtășesc opiniile misogine ale influencerului. Organizația care încearcă să prevină extremismul în rândul elevilor, susține că a înregistrat „o creștere rapidă” a cazurilor legate de controversatul influencer Andrew Tate.

Un reprezentant al programului Prevent a declarat că Tate „a devenit o problemă principală pentru școli”, notează The Mirror. „Evident, el nu se încadrează în sfera Prevent, dar „incels” o fac, a adăugat acesta. El este paralel cu ei și are o încrucișare. Când sunt în școli, mă trezesc descriindu-l, efectiv, ca misoginism toxic pe steroizi”, susțin cei din organizație. .

„Incels” sunt membri ai unei subculturi online care se definesc ca fiind incapabili să obțină un partener sexual, în ciuda dorinței de a avea unul. O mare parte din discuțiile lor online sunt marcate de misoginism, resentimente și ură față de femei.

Andrew Tate: „Sunt un realist și când ești realist, ești sexist”

Tate are o părere foarte proastă despre femei pe care o manifestă constant și des. Le  consideră „intrinsec leneșe” și face un act de mândrie să afirme despre el că este „absolut misogin”. „Sunt un realist și când ești realist, ești sexist. Nu ai cum să fii înrădăcinat în realitate și să nu fii sexist”, a spus Tate într-un interviu pe YouTube.

Dr. Tim Squirrell, de la Institutul pentru Dialog Strategic (ISD), a declarat pentru The Guardian că Andrew Tate „reprezintă în mod clar un risc de radicalizare a tinerilor bărbați în extremismul misogin. Acest tip de extremism nu este luat în considerare în prezent pentru sprijin în cadrul Prevent, cu excepția cazului în care este însoțit de o ideologie recunoscută, de exemplu incel/extremă dreapta/islamist. Aceasta este o problemă”.

„Treaba mea era să întâlnesc o fată, să testez dacă este de calitate…”

Amintim că Andrew Tate și fratele său, Tristan, au fost arestați în România în 29 decembrie anul trecut, suspectați de trafic de persoane și de constituirea unui grup de crimă organizată cu scopul de a exploata femei.

Victimele erau racolate prin metoda „loverboy”, apoi le obligau să lucreze în studioul său de videochat. Într-o postare, ștearsă în prezent, Andrew Tate a descris modul în care recruta fete pentru afacerea sa: „Treaba mea era să întâlnesc o fată, să merg la câteva întâlniri, să mă culc cu ea, să testez dacă este de calitate, să o fac să se îndrăgostească de mine până la punctul în care să facă tot ce îi spun și apoi să o pun pe webcam pentru a ne îmbogăți împreună”.

Cei doi frați au și două complice românce, o iubită a lui Andrew și o fostă polițistă. Ei au pierdut apelul în care au cerut eliberarea din arest, și vor rămâne după gratii cel puțin până la 27 februarie. Judecătorul a luat în considerare „periculozitatea deosebită a inculpaților” atunci când a luat decizia, precum și capacitatea acestora de a identifica victimele „cu o vulnerabilitate crescută, în căutarea unor oportunități de viață mai bune”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre