Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă de broccoli și feta, gustoasă și perfectă pentru imunitate

Supă cremă de broccoli și feta, gustoasă și perfectă pentru imunitate
Într-o lume în care rețetele sănătoase sunt deseori privite ca lipsite de savoare, această supă cremă de broccoli cu feta vine să demonstreze exact contrariul. Este o combinație perfect echilibrată între gust intens, textură fină și o compoziție nutritivă care face cinste oricărei mese.

Cu un conținut generos de proteine, dar cu puțini carbohidrați, această supă cremă de broccoli și feta este ideală pentru imunitate dar și pentru cei care urmează o alimentație echilibrată, cât și pentru cei care caută variante mai ușoare, dar sățioase, pentru masa de prânz sau cină.

Ingrediente pentru patru porții

  • 5 căni (450g) de buchețele mici de broccoli
  • 2 căni de baby spanac
  • 1 ceapă galbenă mică, tăiată în sferturi
  • 4 căței de usturoi, curățați
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 3 căni de supă de oase (pentru o variantă vegetarină se înlocuiește cu supă de zarzavaturi)
  • ½ cană de brânză cottage
  • 170g brânză feta (puțin păstrată pentru topping)
  • Coaja și sucul de la ½ lămâie mare
  • 1 linguriță oregano uscat
  • ½ linguriță fulgi de chili (plus extra pentru decor)
  • Sare și piper după gust
  • Opțional: mărar proaspăt, parmezan ras fin pentru servire

Cum se prepară

Totul începe cu preîncălzirea cuptorului la 215°C. Broccoli-ul este tăiat în buchețele mici pentru a se coace uniform și rapid. Alături de ceapa galbenă și usturoiul întreg, legumele sunt stropite cu ulei de măsline și presărate cu oregano, fulgi de chili, sare și piper, apoi sunt întinse într-o tavă de copt. Într-un colț al tăvii, se adaugă brânza feta, lăsată întreagă pentru a se rumeni frumos.

Legumele și brânza se coc timp de aproximativ 28 – 30 de minute, până când broccoli-ul devine ușor crocant la margini, ceapa capătă dulceață, iar usturoiul se înmoaie și devine aromat. Feta se va topi ușor, formând o crustă aurie, perfectă pentru blenduire.

După coacere, toate ingredientele din tavă sunt transferate într-un blender, împreună cu spanacul crud, supa, brânza cottage, coaja și sucul de lămâie. Totul se blendează până când se obține o cremă fină, cremoasă, cu o culoare vibrantă și o consistență mătăsoasă. Supa se încălzește apoi într-o cratiță pe foc mic, fiind gustată și ajustată după preferințe cu sare, piper sau extra lămâie, dacă e nevoie.

La servire, se presară deasupra mărar proaspăt tocat, fulgi de chili pentru un plus de intensitate și puțin parmezan ras fin, pentru un contrast delicios.

De ce merită să încerci supa  cremă de broccoli

Este bogată în proteine (aproximativ 78g în total) și perfectă pentru stimularea imunității. În plus, are doar 246 kcal și 10g de carbohidrați per porție, fiind ideală dacă țineți dietă.

Se prepară ușor și este sățioasă, dar lejeră – ideală pentru seri în care vrei ceva reconfortant, dar fără să te simți prea „plin”.

Foto: Instagram

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *