Supă cremă de broccoli și feta, gustoasă și perfectă pentru imunitate
Cu un conținut generos de proteine, dar cu puțini carbohidrați, această supă cremă de broccoli și feta este ideală pentru imunitate dar și pentru cei care urmează o alimentație echilibrată, cât și pentru cei care caută variante mai ușoare, dar sățioase, pentru masa de prânz sau cină.
Totul începe cu preîncălzirea cuptorului la 215°C. Broccoli-ul este tăiat în buchețele mici pentru a se coace uniform și rapid. Alături de ceapa galbenă și usturoiul întreg, legumele sunt stropite cu ulei de măsline și presărate cu oregano, fulgi de chili, sare și piper, apoi sunt întinse într-o tavă de copt. Într-un colț al tăvii, se adaugă brânza feta, lăsată întreagă pentru a se rumeni frumos.
Legumele și brânza se coc timp de aproximativ 28 – 30 de minute, până când broccoli-ul devine ușor crocant la margini, ceapa capătă dulceață, iar usturoiul se înmoaie și devine aromat. Feta se va topi ușor, formând o crustă aurie, perfectă pentru blenduire.
După coacere, toate ingredientele din tavă sunt transferate într-un blender, împreună cu spanacul crud, supa, brânza cottage, coaja și sucul de lămâie. Totul se blendează până când se obține o cremă fină, cremoasă, cu o culoare vibrantă și o consistență mătăsoasă. Supa se încălzește apoi într-o cratiță pe foc mic, fiind gustată și ajustată după preferințe cu sare, piper sau extra lămâie, dacă e nevoie.
La servire, se presară deasupra mărar proaspăt tocat, fulgi de chili pentru un plus de intensitate și puțin parmezan ras fin, pentru un contrast delicios.
Este bogată în proteine (aproximativ 78g în total) și perfectă pentru stimularea imunității. În plus, are doar 246 kcal și 10g de carbohidrați per porție, fiind ideală dacă țineți dietă.
Se prepară ușor și este sățioasă, dar lejeră – ideală pentru seri în care vrei ceva reconfortant, dar fără să te simți prea „plin”.
Foto: Instagram
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook