Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă pentru imunitate – ideală pentru a ține răcelile și Covid-ul departe, dar și pentru înfrumusețare

Supă pentru imunitate – ideală pentru a ține răcelile și Covid-ul departe, dar și pentru înfrumusețare
Toamna a adus cu ea un adevărat val de îmbolnăviri. Cazurile de Covid-ul sunt din nou în creștere, la fel și răcelile. Această supă nu doar că este plină de proteine, ci face minuni pentru piele, sistemul digestiv și imunitate, datorită conținutului bogat de retinol natural.

Perfectă pentru zilele răcoroase, sățioasă, ușor de preparat și extrem de gustoasă, această supă pentru imunitate merită cu prisosință să intre în meniul familiei. În plus, este și dietetică – întreaga oală abia ajunge la 900 de calorii, conținând 71 g de proteine și 77 g de carbohidrați net. În total, obțineți patru porții sățioase, care vă vor ajuta să deveniți mai frumoși și să țineți deoparte răcelile și Covid-ul.

Ingrediente pentru supa care crește imunitatea

* 900 g morcovi (aprox. 2 lire), curățați și tăiați bucăți

* 1 ceapă albă mare, tăiată grosier

* 10–12 căței de usturoi, curățați

* 1 lingură de ulei de măsline

* 1 linguriță de pudră de curry

* 1 linguriță de boia afumată

* Sare grunjoasă (după gust)

* Piper negru proaspăt măcinat

* 4 căni (aprox. 1 litru) de supă de oase (sau supă clară de pui/legume)

* 1 bloc de tofu sau 3 porții de brânză cottage

* 1 lingură de ghimbir proaspăt ras

* Sucul de la o jumătate de lămâie

* Fulgi de chili (opțional, pentru un plus de picant)

Toppinguri recomandate:

* Parmezan ras proaspăt

* Frunze proaspete de busuioc

* Suc de lămâie

* Semințe prăjite (de dovleac, floarea-soarelui etc.)

Mod de preparare

Începe prin a preîncălzi cuptorul la 200°C. Între timp, curăță și taie morcovii și ceapa, apoi așază-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, alături de cățeii de usturoi întregi. Stropește totul cu ulei de măsline, presară curry, boia afumată, sare și piper din belșug, apoi amestecă ușor, astfel încât legumele să fie bine acoperite de condimente. Coace-le aproximativ 45 – 50 de minute, până când devin fragede și ușor rumenite.

După ce legumele s-au copt, transferă-le într-un blender (sau într-o oală, dacă folosești un blender vertical). Adaugă supa fierbinte, tofu-ul moale (sau brânza cottage), ghimbirul ras, sucul de lămâie și, opțional, câțiva fulgi de chili. Mixează totul până obții o cremă fină și omogenă. Gustă și ajustează aromele cu sare, zeamă de lămâie sau un plus de curry, după preferință.

Servește supa caldă, decorată cu parmezan proaspăt ras, frunze de busuioc, un strop de lămâie și semințe prăjite pentru textură. Este reconfortantă, hrănitoare și plină de arome vibrante cae ajută, în plus, și la frumusețe.

Sursa: Instagram

 

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *