Nu e o glumă. Spionii testează IQ-ul elevilor prin acest desen. Cine găsește soluția rapid, primește ofertă de angajare

Nu e o glumă. Spionii testează IQ-ul elevilor prin acest desen. Cine găsește soluția rapid, primește ofertă de angajare
Spionii adevărați au lansat un puzzle de felicitări de Crăciun pentru a găsi viitori spărgători de coduri printre școlarii din Marea Britanie.

Spionii din slujba guvernului britanic, caută colegi în rândul elevilor, iar pentru asta au lansat puzzle-ul anual pentru felicitări de Crăciun. Acesta e destinat echipelor de școlari și e menit pentru găsirea următorului Alan Turing.

Considerat părintele informaticii, Turing a spart codul mașinii de codare Enigma, a naziștilor, fapt care a ajutat la câștigarea celui de-al Doilea Război Mondial. Prin inventarea mașinăriei sale de spart coduri, acesta este considerat părintele computerului modern.

Spionii britanici caută colegi în rândul elevilor

O serie de enigme „imposibile” de Crăciun acoperă limbi străine, inginerie, spargerea codurilor, analiză matematică, codificare și securitate cibernetică – toate abilitățile cheie pentru Centrul Guvernamental de Comunicații – GCHQ, agenția se securitate și inteligență britanică. Ele sunt incluse pe felicitarea oficială de Crăciun a șefului serviciului de spionaj Jeremy Fleming, care este trimisă partenerilor și serviciilor de informații aliate din întreaga lume.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Puffin Books (@puffinbooksuk)

Doar cei cu un IQ superior pot găsi rezolvările

IQ normal? Fleming a spus că doar o minte complexă găsește cheia pentru rezolvarea „aparent imposibilă” a acestui puzzle. El a adăugat: „Oamenii noștri geniali au lucrat împreună de-a lungul istoriei noastre pentru a ajuta la menținerea țării în siguranță. Provocarea prin felicitări de Crăciun GCHQ din acest an oferă o perspectivă asupra abilităților de care avem nevoie în fiecare zi ca parte a misiunii noastre”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GCHQ (@gchq)

Cu ce ocupă serviciul de spionaj britanic

Colegii lui au jucat un rol principal în apărarea Ucrainei de atacurile cibernetice ajutând forțele președintelui Zelensky să intercepteze mesajele militare rusești. O jumătate de duzină de agenți secreți au conceput puzzle-urile în ultimele două luni.

Unul din cei implicați, agent secret, a spus: „Încercăm să ne asigurăm că următoarea generație are abilitățile necesare pentru a securiza Marea Britanie. Sperăm că tinerii se vor bucura de puzzle-uri, iar varietatea ar trebui să implice copii cu tot felul de interese.

Pentru a rezolva totul, trebuie să ai abilități într-un număr de domenii diferite și, odată ce ai răspunsurile, trebuie să le pui cap la cap pentru a obține răspunsul final. Dacă cineva reușește să rezolve totul singur, fără niciun ajutor, atunci este grozav.  Dacă ai o echipă, va fi mai rapid”.

Odată ce concurenții au răspunsurile, trebuie să le aranjeze pe un pom de Crăciun codificat.

Cuvintele aparent aleatorii pot fi apoi conectate la What3Words – un serviciu global de cartografiere care folosește cuvinte pentru a localiza pătratele grilei, arată The Sun. Mii de elevi din sute de școli sunt așteptați să rezolve puzzle-urile.

Recomandarile noastre