Simona Ionescu / Redactor Șef

Cei care au primit în trecut viză de America vor avea beneficii uriașe acum! Anunțul Ambasadei

Cei care au primit în trecut viză de America vor avea beneficii uriașe acum! Anunțul Ambasadei
Românii care vor să plece în SUA și au eliberate vize anterior, au primit acum o veste bună. Acestea se pot reînnoi fără interviu.

Veste extraordinară! Ambasada SUA i-a anunțat pe românii care au vize eliberate anterior că le pot reînnoi fără nici un fel de interviu.

Cei care au nevoie de reînnoirea vizelor trebuie să acceseze pagina „Reînnoire viză”, de pe pagina web USTravelDocs, unde vor afla toate informațiile de care vor avea nevoie. Românii care sunt eligibili vor tipări pagina „Fără interviu”, apoi vor depune documentele necesare la unul dintre birourile firmei din România.

Care sunt documentele de care aveți nevoie

Vă sunt necesare pașaportul (atât cel anterior, cât și cel valabil), pagina de confirmare a formularului DS-160, chitanţa pentru taxa de viză sau dovada plăţii, pagina de confirmare „Fără Interviu” şi documentele corespunzătoare în funcţie de categoria de viză solicitată, precum și fotografii recente.

Ambasadoarea SUA, despre eliminarea vizelor

Potrivit ambasadoarei SUA, Kathleen Kavalec, speră ca în mandatul său să fie eliminate vizele pentru cei care vor să călătorească în SUA. ”Sper ca în timpul mandatului meu în România să putem vedea România acceptată în program.

Ce se întâmplă cu vizele românilor

Cred că mergem în direcția absolut corectă, așa că sunt optimistă în această privință. Ar trebui să mai spun, totuși, că emitem multe vize în acest moment. Marea majoritate a cererilor sunt aprobate.

 „Legislația americană are o cerință specifică ca rata de refuz, așa-numita rată de refuz, să fie sub 3 procente”

După cum am menționat, există câteva părți în acest proces de acceptare în programul de scutire de vize. Prima are legătură cu acordurile privind schimbul de informații, iar noi lucrăm în mod activ la aceste acorduri chiar acum. Și există o serie de reuniuni care au loc.

Cred că săptămâna viitoare va avea loc una la Washington pentru a stabili termenii acestor acorduri. Cealaltă parte are legătură cu măsurarea numărului de refuzuri ca procent din vizele emise. Legislația americană are o cerință specifică ca rata de refuz, așa-numita rată de refuz, să fie sub 3 procente”, a mărturisit ambasadorul, într-un interviu pentru G4Media.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre