Cei mai ciudați brazi de Crăciun din lume. Nu v-ați fi gândit niciodată la așa ceva

V-ați gândit vreodată cum ar fi să aveți în casă de Crăciun un brad răsturnat? Sau unul pus într-un pus de gheață uriaș? Iată care sunt cei mai ciudați brazi din lume.
În 2016, artista Shirazeh Houshiary a creat acest pom de Crăciun răsturnat pentru Tate Britain din Londra, care a fost agățat de tavanul clădirii Millbank. Houshiary a folosit foiță de aur pentru a evidenția o parte ascunsă a bradului, respectând în același timp textura, culoarea, forma și mirosul natural.
Acest pom de Crăciun a fost proiectat de studioul japonez de design Nendo și instalat în 2023 în centrul comercial Tokyo Midtown și prezintă decupaje în formă de stea care flutură într-un model ritmic.
Bradul alb are o înălțime de 7,5 metri și are o suprafață poliedrică compusă din panouri metalice plate. În spatele panourilor se află 416 ventilatoare compacte care sunt programate să miște decupajele și în jos în jurul copacului.
La Londra în 2016, artistul britanic Alex Chinneck părea să înghețe un pom de Crăciun într-un cub de gheață uriaș. Chinneck a introdus bradul de Crăciun de cinci metri înălțime într-un bloc de rășină de două tone și a adăugat în jur o mare de ceară pentru a simula topirea gheții.
În locul unui brad de Crăciun tradițional, firma americană de arhitectură SOM a creat un pavilion din zăbrele în curtea Centrului Utzon din Danemarca. Vizitatorii au intrat în sculptură prin deschideri la bază care seamănă cu forma piramidală a copacilor.
Yinka Ilori, un designer britanic, a creat un pom de Crăciun abstract pentru holul hotelului Sanderson din Londra, care a fost iluminat din interiorul structurii din scânduri de lemn. Forma sa geometrică a fost, de asemenea, menită să evoce un teanc de cadouri, cu cinci forme de culori diferite suprapuse una peste alta.
Această instalație în formă de brad realizată de brandul ceh de sticlă Lasvit și de firma de design Yabu Pushelberg este alcătuită din lumini alungite din sticlă suflată manual și accesorii din alamă suflate cu aur. Elementele de sticlă au avut caneluri delicate gravate manual în holul hotelului Upper House din Hong Kong.
Atunci când a proiectat Electric Nemeton, un afișaj format din obeliscuri ridicate în Granary Square din King’s Cross din Londra, Sam Jacob Studio și-a propus să creeze o interpretare futuristă a pomilor de Crăciun. Grupul de piramide verzi a fost ridicat la patru metri deasupra solului pe „trunchiuri” de oțel pentru a semăna cu o pădure de copaci și a fost iluminat noaptea.
Copacul expus în interiorul The Shard în 2017 a fost creat în colaborare cu marca de sticlărie Nude și a fost alcătuit din 245 de lumini suspendate individuale din sticlă suflată manual. După sezonul de Crăciun, copacul de sticlă a fost demontat și vândut ca produse de iluminat individuale, iar încasările au fost direcționate către Crucea Roșie Britanică.
Temenos, o structură abstractă de 11,3 metri înălțime formată din stâlpi de neon strălucitori multicolori, proiectată de artista americană Liliane Lijn, a fost de asemenea expusă în Granary Square din King’s Cross.
Cei 19 stâlpi de diferite lungimi au fost aranjați într-o formă conică, cu o deschidere care permitea vizitatorilor să pășească în interiorul ei, în timp ce erau înconjurați de benzi luminoase de neon.
Sursă foto: thursd.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook