Simona Ionescu / Redactor Șef

Cei mai de succes antrenori din lume sunt români

Cei mai de succes antrenori din lume sunt români
Doi români sunt cei mai de succes antrenori din lume, iar meritele le-au fost recunoscute de autoritățile în domeniu. Aceștia au câștigat sute de medalii prin elevii lor.

Mariana Bitang şi Octavian Bellu au fost declaraţi de Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) cel mai de succes cuplu de antrenori din lume. Cei doi, „Cei mai de Succes Antrenori din Lume – Duo”, au lucrat împreună la lotul olimpic al României între 1993 – 2005 şi apoi între 2010 – 2015. Sub conducerea celor doi antrenori, gimnastele române au câştigat în total 305 medalii la Jocurile Olimpice, dar și la Campionate Mondiale şi Europene.

Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) este cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale şi, totodată, deţinătoarea celei mai mari baze de date cu recorduri mondiale.

Bitang și Bellu caută campioane pentru 2024

Practic, de numele lui Bitang și Bellu se leagă cele mai mari succese ale gimnasticii româneşti. Sub conducerea lor, gimnastele românce au obținut două titluri olimpice consecutive la echipe, cinci titluri mondiale consecutive la echipe, sute de medalii olimpice, mondiale şi europene cu generaţii diferite de gimnaste.

În urmă cu șase ani, împreună, cei doi au lansat programul naţional de selecţie de viitoare gimnaste de mare performanță – „Ţară, ţară, vrem campioane!”. Acest program ţinteşte revenirea gimnasticii româneşti în elita mondială la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, se arată pe pagina de Facebook a COSR.

Când s-au căsătorit Bellu și Bitang

Recunoaşterea din partea Academiei Recordurilor Mondiale vine la 12 ani de la prima menţionare oferită celor doi antrenori. În 2008, Mariana Bitang şi Octavian Bellu au fost menționați drept cei mai de succes antrenori din lume.
În vârstă de 58 de ani, Maria Bitang este cea mai cunoscută antrenoare federală de gimnastică a României, actualmente ocupând postul de Consilier de stat pentru promovarea sportului.

Octavian Ioan Atanase Bellu, 69 de ani,  coordonează activitatea lotului olimpic român de gimnastică. Dincolo de relația profesională, Mariana Bitang și Octavian Bellu s-au iubit încă de pe vremea când fiecare era implicat într-o altă căsnicie și erau, oficial, doar prieteni de familie. Între timp au divorțat și, de aproape un deceniu, cei doi formează, oficial un cuplu. Fiecare are câte un copil din relația anterioară.

Sursa foto: Instagram

George Burcea, declarație în direct la tv pentru femeia vieții lui: „Ca să audă toată țara!”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre