Un celebru interlop al României a făcut nuntă în pușcărie cu Miron Cozma naș, cu prostituate și lăutari

Un celebru interlop al României a făcut nuntă în pușcărie cu Miron Cozma naș, cu prostituate și lăutari
Liderul huilei, Miron Cozma, nu se teme de nimic. Îl știe toată lumea, dar puțini au cunoscut amănunte din viața acestuia până acum.

Invitat în podcastul „Fiță cu Adiță”, fostul lider al minerilor și-a pus sufletul pe tavă și a povestit lucruri cu adevărat ieșite din comun.

Luptător de arte marțiale, așa cum se autointitulează, Miron Cozma spune că nu i-a plăcut niciodată să facă spectacol, să se dea în spectacol sau să lovească pe cineva „fără sens”. Se consideră un om modest, cu multă credință în Dumnezeu, dar recunoaște că de mic nu i-a plăcut să fie călcat pe bombeu. „Eu am fost periculos de mic. Făceam cercuri cu creta pe stâlpii din lemn și aruncam cu cuțitul. Momârlanul fără cuțit nu are valoare.

Miron Cozma face arte marțiale din 1993 și nimeni nu a știut

Acum nu mai port nici cuțit, nici pușcă. Mi-e frică că dacă îmi iau pușca și pistolul legal, îl văd pe Iliescu pe stradă și-l împușc. Eu am făcut arte marțiale din 1993, dar nu a știut nimeni, niciodată. (…) Am stat în arest, un an și jumătate în întuneric. Mă scoateau doar când erau vizite. Nu port ochelari că mă dau șmecher. Am probleme cu vederea și din cauza asta. (…) Eu n-am avut casă, masă, nici acum nu am nimic”, a mărturisit Miron Cozma.

„Eu sunt nașul lui Fane Spoitoru

Printre dezvăluirile acestuia s-a aflat și povestea relației dintre el și Fane Spoitoru, Miron Cozma dezvăluind că e nașul interlopului. „Eu nu sunt doar prietenul lui Fane Spoitoru, ci și nașul lui. Dumnezeu să-l ierte, să-l odihnească în pace. Când a venit în 2001 din Canada spunea: „Eu credeam că ești șeful șmecherilor în România. Dacă îmi spunea cineva ce face Cozma în pușcărie, îl rupeam cu bătaia, că nu-l credeam. (…)

L-am luat la mine în celulă. Eu nu l-am turnat niciodată, cum spune lumea, drept dovadă că am făcut pușcărie 11 ani. (…) I-am spus lui Migdale, frate-su, că trăiește, să-mi aducă lăutari, băutură și prostituate. Că nu se inventaseră vorbitoarele conjugale. La clubul mare, în mijlocul pușcăriei, nu oriunde. Și acolo i-am făcut nunta la pușcărie la Rahova. Poate să confirme nevastă-sa, Elena, că trăiește”, a relatat Miron Cozma.

Miron Cozma i-a oferit ajutor prețios lui Fane Spoitoru

„L-au băgat pe Migdale cu arestații preventivi și l-au trimis în celulă la mine”

Înainte de a deveni fin și naș, același Miron l-a ajutat pe Fane Spoitoru să-și vadă fratele, disperat că cei de la închisoare nu-i „dau vorbitor”.

Fane Spoitoru a fost mulți ani liderul comunității rome, inclusiv a grupărilor interlope pe care le domina

„Am tot făcut cerere la conducere să-mi dea și mie vorbitor cu frati-miu, îmi tot spunea Fane. Am spus că rezolv eu. Ce am făcut? Nimeni nu s-a gândit vreodată. Venea mașina poliției cu marfă proaspătă. Pe o mașină aveam doi șoferi care erau prietenii mei.

L-au băgat pe Migdale cu arestații preventivi și l-au trimis în celulă la mine. Aveam depozit de băutură acolo, depozit de medicamente, ajunsesem să fac și chefuri de sărbători. Băgau băieții de la curățenia în tomberoane și o duceau la servitorii mei din celulă.

S-a dus și Migdale cu ăia cu tomberoanele și a ajuns în celulă. L-am chemat pe Fane. Când l-a văzut pe Migdale, a înnebunit. Am stat la whisky, la masă, până m-a anunțat unul de la vizite că pleacă mașina. L-a băgat înapoi și l-a scos din închisoare”, și-a amintit liderul minerilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre