Prima masă a zilei trebuie să fie una bună. Și pentru că de cele mai multe ori suntem obosiți după petrecerea de Anul Nou, micul dejun pentru următoarele zile poate fi pregătit și cu o seară înainte. Ați auzit de cafeaua cowboy?
Fructe curcubeu
Un mic dejun viu și colorat e tot ce aveți nevoie pentru a vă binedispune. Ce spuneți de un curcubeu de fructe, înșirate pe țepușe de frigărui cu o micuță gogoașă pufoasă, învelită la fel de colorată la capăt? Este un deliciu servit cu iaurt cu vanilie.
Ingredientele necesare
Pentru o asemenea minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 iaurt grecesc simplu, 2 linguri cu sirop de arțar, 1 linguriță cu extract de vanilie, 1 linguriță coajă de mandarine, gogoși, 2 linguri cu căpșuni, 4 mandarine mici, decojite și segmentate, 1 ananas mici, decojit și tăiat în cuburi, 3 kiwi, decojiți și tăiați în bucăți mai groase, afine, struguri roșii.
Mod de preparare
Într-un bol mediu, combinați iaurtul grecesc, siropul de arțar, vanilia și coaja de mandarine. Se pune amestecul într-o farfurie și se introduce la frigider până la servire. Pentru a asambla frigăruile, folosiți frigărui de lemn. Pe fiecare țepușă, puneți o gogoașă, 1 căpșună, mandarină, 1 cub de ananas, 1 felie de kiwi, 2 afine și 2 boabe de struguri roșii. Se repetă până se umple țepușa. Se servesc cu sosul rece și gustos din iaurt.
Cafeaua Cowboy
Licoarea perfectă pentru a vă trezi simțurile la primele ore ale dimineții: cafeaua cowboy. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 6 lingurițe cu cafea neagră, 1 doză de ness, ½ linguriță cu sirop de sarsaparilla (îl găsiți la orice magazin cu produse naturiste) sau sirop de arțar, lapte, un vârf de sare de mare. Se combină cafeaua neagră fierbinte și ness într-o cană. Adăugați siropul de sarsaparilla și amestecați pentru a se combina.
Adăugați și laptele aburit, apoi presărați puțin ness pentru a da culoare preparatului, dar și foarte puțină sare de mare afumată. Cafeaua cowboy este cea mai tare licoare pe care ați consumat-o dimineața. Veți rămâne impresionați de gustul acesteia și desigur veți repeta rețeta.
Sarsarapilla este cunoscută din secolul al XVI-lea, când indienii din Caraibe și America de Nord au folosit planta pentru afecțiunile pielii, probleme urinare și pentru a-și menține tinerețea și vigoarea. La rândul lor, medicii din Europa consideră că această plantă purifică sângele, este diuretică și diaforetică.
Sursă foto: www.thepioneerwoman.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook