Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai scump ou de Paște din lume. Cel mai mare are o înălțime de 16 metri

Cel mai scump ou de Paște din lume. Cel mai mare are o înălțime de 16 metri
Ouăle colorate de Paște stau la loc de cinste pe masa de sărbătoare, dar v-ați gândit vreodată cum arată cel mai mare ou decorat? Sau cel mai mare ou de Paște din ciocolată?

Ne bucurăm de frumusețea ouălor de Paște, iar cei mici, preluând tradiția altor țări le vânează pe cele mai frumoase. Iată și cum arată cel mai mare ou de Paște decorat din lume.

Înalt de aproape 16 metri, cu un diametru de 10,65 m

Cel mai mare ou de Paște decorat din lume

Chiar dacă pandemia ne-a luat bucuria Paștelui, în 2022, în parcul tematic Port Aventura, situat între Salou și Tarragona, în sudul Cataloniei, Spania a fost expus cel mai mare ou de Paște decorat din lume. Intrat în Guinness World Records, oul are o înălțime de 15,98 m și un diametru de 10,65 m și prezintă o serie de modele albastre, roșii, verzi, galbene și aurii.

Din păcate, nu a fost comestibil, așa că cine l-a văzut, n-a putut să-l guste. Acest ou cu adevărat remarcabil a furat coroana oului de Paște viu colorat creat de Associação Visite Pomerode din Pomerode, Brazilia, care avea o înălțime de 15,02 m și un diametru de 8,72 m, care a fost construit în 48 de zile.

Cel mai mare ou de Paște din ciocolată

Uriașul de ciocolată

La rândul lor, italienii din Tosca au creat cel mai mare ou de Paște din ciocolată din lume cu o dimensiune de 10,39 m în înălțime, care a cântărit 7.200 kg și, în cel mai larg punct al său și o circumferință de 19,6 m. Acesta nu este doar cel mai mare ou de Paște de ciocolată din lume, ci și cel mai înalt ou de Paște de ciocolată din lume, ceea ce l-a făcut dublu campion. Oul și-a revendicat recordul mondial Guinness fiind xpus la Centrul Comercial Le Acciaierie, din Cortenuova, Italia, în 2011.

Cel mai mare iepure de ciocolată din lume a fost opera a nouă profesioniști

Brazilienii nu s-au lăsat mai prejos și au realizat în Minas Gerais cel mai înalt iepure de ciocolată din lume. Înalt de 4,52 m, lat de 2,11 m și lung de 1,76 m a fost prezentat la Shopping Uberaba de Equipe da Casa do Chocolate, unde a primit titlul oficial de cel mai mare iepure din lume făcut din ciocolată. Cântărind exact 4.245,5 kg, nouă profesioniști au avut nevoie de mai mult de opt zile pentru a finaliza spectaculoasa sculptură. Ulterior a apărut întrebarea: nu-i așa că e prea drăguț pentru a fi mâncat?

Cel mai mare copac cu ouă de Paște

Crearea unui brad cu ouă de Paște este o modalitate excelentă pentru comunități de a sărbători această sărbătoare. Actualul campion în exercițiu a avut un număr impresionant de 82.404 ouă de găină pictate și a fost creat pentru a sărbători Osterfest în Pomerode, Brazilia.

A fost nevoie de aproape un an pentru a strânge suficiente coji de ouă pentru a decora bradul, dar munca grea a dat roade, deoarece acesta a obținut recordul Guinness World Record pentru cel mai mare brad cu ouă de Paște din lume în martie 2017, titlu pe care îl deține și în prezent.

Cel mai scump ou de ciocolată din lume

Cel mai scump ou de ciocolată
Cel mai scump ou de ciocolată a costat 7000 de lire sterline

Un deliciu de lux care cântărea 50 de kilograme, cel mai scump ou de ciocolată din lume a fost cumpărat pentru incredibila sumă de 7.000 de lire sterline la Londra. Oul de 50 de kilograme conceput de ciocolatierul britanic William Curley a fost cumpărat de investitorul în tehnologie Cyrus Vandrevala la licitația caritabilă Fabergé Big Egg Hunt.

Oul făcut manual a fost realizat în trei zile de șapte ciocolatieri artizani în bucătăria de producție din Twickenham a lui William. Coaja sa este realizată din ciocolată Amadei, provenită din regiunea Chuao din Venezuela, despre care experții în gastronomie spun că este cea mai bună ciocolată din lume.

Cel mai vechi ou de Paște din ciocolată goală

Dacă ouăle de Paște din ciocolată vi se par o tradiție relativ nouă, nu e deloc așa. Cel mai vechi ou de Paște din ciocolată goală a fost produs în Marea Britanie în 1873, potrivit Guinness World Records, iar ouăle umplute cu migdale zaharisite au ajuns pe rafturi doar doi ani mai târziu, în 1875.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre