Simona Ionescu / Redactor Șef

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu le-a dat pensionarilor vestea. Ce se întâmplă cu pensiile de Paște

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu le-a dat pensionarilor vestea. Ce se întâmplă cu pensiile de Paște
Ministrul Muncii i-a făcut pe bunici fericiți cu vestea primită. Când se vor da pensiile luna aceasta.

Pentru ca și pensionarii să aibă bani pentru sărbătorile pascale, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a dat vestea mult așteptată. În această lună, pensiile vor fi livrate către bunici înainte de Paște.

Pensiile vor intra pe card între 2 și 3 mai, în loc de 12 mai, dată la care pensionarii primeau banii în mod normal. Potrivit declarațiilor ministrului Muncii, pensiile se vor livra prin poștă până la data de 3 mai, inclusiv.

„Poșta Română, cât și instituțiile bancare se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”

”Estimările noastre sunt că, atât Poșta Română, cât și instituțiile bancare se vor încadra în graficul pe care l-am agreat, care cu siguranță, situație în care toți românii vor primi pensiile înainte de Paște. Data la care le vor primi pe care le vor primi pe cont este de 2-3 mai, în loc de 12 mai, data pe care o aveam în convenție, iar data la care vor livra pensiile prin factorii poștali, undeva până la 3 mai inclusiv”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii.

Ce spune Daniel Baciu, șeful CNPP

Pensionarii își vor primii banii înainte de Paște

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu a confirmat cele spuse de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Potrivit declarațiilor acestuia, există o convenție încheiată cu compania națională Poșta Română. „Ziua de 2 mai este zi lucrătoare la factorii poștali, deci pe data de 2 mai se distribuie din pensii, iar apoi continuă graficul de distribuție a pensiilor, până pe data de 15 mai, cum este specificat foarte clar în convenția încheiată cu compania națională Poșta Română”, a spus șeful Casei Naționale de Pensii Publice.

Daniel Baciu a mai afirmat că „noi am alimentat conturile CNPR cu banii aferenți pensiilor pentru luna mai, astfel încât ei, pe 2 mai, trebuie să livreze pensiile”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre