Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai creative teorii ale conspirației despre moartea celui mai cunoscut rapper din lume

Cele mai creative teorii ale conspirației despre moartea celui mai cunoscut rapper din lume
Moartea unuia dintre cei mai celebri rapperi din anul 1996 a fost un șoc în industria muzicală și în întreaga lume. Chiar dacă s-au împlinit 24 de ani de când Tupac Shakur a fost împușcat în Las Vegas, unii fani sunt convinși că artistul este încă în viață.

Mulți dintre aceștia au creat o serie de teorii ale conspirației despre locul în care se află acum Tupac și despre ceea ce face. Unii susțin că este în închisoare, alții consideră că s-a stabilit în Malaezia, în timp ce un alt grup creat pe rețele de socializare crede că piesa lansată după moartea sa din 2002, Better Dayz, sugerează că este încă în viață.

O conspirație mai trăsnită ca alta: Tupac s-a retras în Cuba cu ajutorul lui Fidel Castro

Unii localnici din Old Havana, Cuba, susțin că l-au văzut pe Tupac plimbându-se liniștit prin oraș.

Un bărbat a susținut că l-a introdus în țară pe artist, cu ajutorul fostului lider cubanez Fidel Castro. Michael Nice continuă să afirme că pus în aplicare un plan pentru a-l aduce în siguranță pe Tupac, după ce a fost rănit de împușcătură.

Youtuberi din întreaga lume au vizitat Cuba și au realizat videoclipuri în care interoghează cetățenii în legătură cu regretatul artist, dar se pare că majoritatea au contrazis teoria lui Michael Nice. Există însă câțiva oameni care susțin că l-au văzut pe Tupac, plimbându-se prin oraș.

O altă teorie spune că Tupac a fugit în New Mexico, cu ajutorul uneo dubluri, exact ca în filme

Rick Boss este cel mai mare teoretician al conspirației atunci când vine vorba despre Tupac. El susține că artistul s-a stabilit în New Mexico și a folosit o dublură pentru a fugi sau a scăpat din Las Vegas cu ajutorul unui elicopter.

„Acest film este despre Tupac care de fapt a scăpat de la Centrul Medical Universitar de aici din Vegas și s-a mutat în New Mexico”, povestit Rick Boss despre filmul 2Pac: Marea evadare din UMC.

Prietenul lui Tupac, Suge Knight, a insinuat că este încă în viață

Suge Knight, prietenul lui Tupac și cel care se ocupa de Death Row Records, l-a condus pe artist la spital în noaptea în care a fost împușcat. El a spus că vedeta a râs în mașină în drum spre spital și că a vorbit despre falsificarea morții sale când erau în vacanță, cu puțin timp înainte de a muri.

„Am fost în Maui. Pac nu a fost niciodată la Maui. A ajuns să vorbească despre falsificarea morții sale”, a povestit Suge Knight. 

Tupac este viu și Illuminati sunt cumva implicați

Suge Jr, fiul lui Suge Knight, a insistat că nu consuma droguri când a împărtășit filmările unui bărbat din Malaezia despre care susținea că este Tupac.

De asemenea, a postat pe rețelele de socializare fotografii cu un bărbat care părea a fi un Tupac mai în vârstă, alături de Beyonce și 50 Cent, deși este ușor să falsifici poze pe Internet.

Alături de imagini acesta a adăugat o captură înspăimântătoare de pe ecranul telefonului, unde apărea un mesaj text în care scria: „Ai spus prea mult. E timpul să pleci”.

„Feriți-vă de conturile false. Scopul lor este să vă distragă atenția. Iluminatti se referă la putere”, a avertizat el într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, în care ea susținea că este urmărit. Unii teoreticieni ai conspirației cred că lumea este controlată de o societate secretă cunoscută sub numele de Illuminati.

Tupac a fost la New York în 2011 și este activist în Occupy Wall Street

În anul 2011, un alt bărbat care avea trăsăturile asemănătoare cu Tupac a stârnit isterie pe rețelele de socializare. Acesta a fost surprins la un protest Occupy Wall Street în New York, o mișcare care cauta o egalitate economică.

Bărbatul purta o jachetă galbenă cu glugă, convingându-i pe unii teoreticieni că era într-adevăr Tupac și încerca să își ascundă fața.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre