Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebra actriță din ”Familia Bundy”, în scaun cu rotile. Ce a ajuns să facă din cauza afecțiunii grave de care suferă

Celebra actriță din ”Familia Bundy”, în scaun cu rotile. Ce a ajuns să facă din cauza afecțiunii grave de care suferă
O celebră actriță din serialul ”Familia Bundy” are mari probleme de sănătate, căci se luptă cu o boală cruntă care o obligă să folosească un scaun cu rotile. Vedeta a povestit recent prin ce trece din cauza afecțiunii de care suferă.

Christina Applegate, cea care a întruchipat-o pe Kelly, fiica lui Ted Bundy în celebrul serial din anii ’90, suferă de mulți ani de o boală cumplită, scleroză multiplă. Vedeta a făcut dezvăluit diagnosticul în 2021. De altfel, în timp ce filma o scenă de dans pentru sezonul 1 „Dead to Me”, ea s-a dezechilibrat și a căzut. 

Într-un interviu acordat reviste People, actrița în vârstă de 52 de ani a făcut o serie de mărturisiri șocante cu privire la provocările de care se lovește din cauza cumplitei boli. Alături de ea a fost și prietena ei apropiată, actrița Jamie-Lynn Sigler, care de asemenea suferă de scleroză multiplă. 

Christina Applegate, nevoită să poarte scutec pentru adulți 

Actrița a dezvăluit că boala presupune o serie de provocări. Printre altele, vedeta este obligată să poarte scutec în permanență: ”Ei bine, te urinezi … în pantaloni”, a dezvăluit Applegate. ”Pentru că nu poți ajunge la toaletă la timp. Deci da, scutece.”

Actrița este bolnavă de scleroză multiplă

Applegate a făcut apoi și o demonstrație, conform sursei citate. Și-a tras în jos banda taliei de la blugi pentru a dezvălui că purta un scutec decorat cu un design floral în timpul interviului. Applegate a mai spus și că a avea „locuri pentru scaune cu rotile”, a urca în avioane devreme și a fi împinsă în scaun cu rotile în aeroporturi este “minunat”.

Actrița, rușinată de scaunul cu rotile 

Vedeta a mărturisit că nu se simte confortabilă cu faptul că oamenii o văd neputincioasă, în scaun cu rotile, astfel că face tot posibilul să se ascundă prin diverse metode: ”Dar îmi trag pălăria mai jos. Mă simt rușinată. Port și mască. Nu las oamenii să mă vadă.” 

Vedeta nu poate sta în picioare decât sprijinită de baston. În ultima vreme a ajuns să folosească un scaun cu rotile

În ultimii ani, Christina Applegate și Sigler s-au sprijinit una pe cealaltă în fața greutăților provocate de boală și au format o legătură emoționantă datorită luptelor lor comune:  ”Suntem în două locuri foarte diferite cu scleroza multiplă, dar ne ajutăm reciproc. Christina m-a făcut să mă deschid,” a împărtășit Sigler. 

Scleroza multiplă, o afecțiune cumplită

Applegate, care a numit lupta sa „mizerabilă”, a remarcat că poate fi complet sinceră cu Sigler pentru că împărtășesc aceeași durere. „E singura persoană care mă cunoaște cu adevărat,” a spus ea. „Pot discuta despre orice cu ea. Constipație, diaree…”, a încheiat celebra actriță, arătând că și-a păstrat umorul. 

Scleroza multiplă este o boală autoimună care afectează sistemul nervos central.  Poate afecta fluxul de informații de la creier la corp, deși se manifestă diferit în funcție de pacient. Boala este incurabilă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre