Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebru afacerist, lovit de mașină pe trotuar, în București. A fost transportat de urgență la spital

Celebru afacerist, lovit de mașină pe trotuar, în București. A fost transportat de urgență la spital
Claudiu Florică, unul dintre acționarii de la Dinamo și cel care a fost denunțător în dosarul Microsoft, trece prin momente grele. Acesta a fost lovit de mașină și a fost internat de urgență la Spitalul Universitar.

Potrivit primelor informații, evenimentul a avut loc în dimineața zilei de azi, când Claudiu Florică ieșea dintr-o frizerie.

Omul de afaceri a fost lovit de o autoutilitară Ford pe trotuarul străzii Năsăud din sectorul 5. Șoferul mașinii a dat cu spatele și nu l-a văzut pe acționarul de la Dinamo, așa că a dat peste el. A fost chemată imediat salvarea și Florică a fost internat în spital.

Lovitura a fost atât de puternică încât Claudiu Florică a fost diagnosticat de medici cu traumatism TCC nivel 1 și traumatism toracic. Imediat la fața locului au venit polițiștii care i-au luat permisul șoferului și i-au făcut dosar penal.

Claudiu Florică a fost internat în spital

Claudiu Florică a scăpat de dosarul Microsoft 2

Fost șef al companiei Fujitsu în România, Claudiu Florică a mai trecut printr-un șoc în noiembrie 2016, când a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu privind încheierea şi derularea contractelor pentru licenţe IT cu ministere în dosarul „Microsoft 2”. În final, a răsuflat ușurat pentru că a fost trecut ca denunțător, iar DNA a spus că nu a avut nici un fel de vină. Prejudiciul ridicat în acest dosar s-a ridicat la suma de 51 milioane de euro.

A scăpat de dosarul Microsoft 2

A creat Regal Sport București

Sursele spun că Florică și-a manifestat intenția de a cumpăra pachetul majoritar de la Ionuţ Negoiţă în urmă cu patru ani. În final, a renunțat pentru că nu știa cât de sigură e afacerea. Pe de altă parte însă, Claudiu Florică este cel care în anul 2018 a înființat Regal Sport București, care a devenit ulterior ACS “Centrul de performanţă Rapid Bucureşti”. Tot el a făcut un parteneriat care va rămâne în istorie cu Atletico Madrid, celebrul club spaniol, după cum a apărut în presă la vremea respectivă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre