Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebrul boxer, pasibil pentru pedeapsa cu închisoare pe viață. Fapte cutremurătoare

Celebrul boxer, pasibil pentru pedeapsa cu închisoare pe viață. Fapte cutremurătoare
Pugilistul Goran Gogic trece printr-o situație greu de gestionat. A fost arestat pentru traficul unei cantități foarte mari de droguri.

A fost acuzat prima dată de trafic de droguri cu trei ani în urmă, acum a călcat din nou pe bec. Goran Gogic nu mai are scăpare.

Celebrul boxer Goran Gogic a dat de belea. Poate primi închisoare pe viață

Fostul boxer Goran Gogic, responsabil pentru traficul a peste 22 de tone de cocaină, a fost arestat în SUA. Potrivit Departamentului de Justiție, Goran a fost prins duminică seară în timp ce încerca să se îmbarce la bordul unui zbor spre Zurich de pe Aeroportul Internațional din Miami, după ce a fost pus sub acuzare de un mare juriu din New York.

Potrivit informațiilor oferite de FBI, el este și capul schemei de logistică al acestei capturi în valoare de peste un miliard de dolari, fiind în relații cu cartelurile din Europa. Cocaina urma să fie transportată din Miami în Zurich.  Potrivit documentelor de la tribunal, Gogic a supravegheat totul, coordonându-se cu membrii echipajului, traficanții columbieni și lucrătorii portuari europeni.

Are patru capete de acuzare

Gogic are patru capete de acuzare, iar pentru fiecare procurorii cer 10 ani de închisoare. Cu trei ani în urmă, la Philadelphia el a mai fost acuzat de trafic de droguri și e posibil să primească închisoare pe viață. Procurorii au declarat că, între mai 2018 și iulie 2019, conspiratorii au transportat cocaină în Europa din Columbia prin porturile americane, folosind macarale și plase.

„Arestarea și inculparea lui Gogic, un fost boxer profesionist, presupus responsabil pentru traficul cu o cantitate uluitoare de cocaină, de peste 20 de tone, pe care a încercat să o deplaseze prin porturile americane, este o victorie răsunătoare pentru forțele de ordine.

Planificarea meticuloasă a inculpatului și a celorlalți asociați nu a ținut cont de agenții federali, a căror muncă grea a dus la lovitura dată acestei rețele și a persoanelor responsabile cu distribuirea unor cantități uriașe de cocaină”, a declarat avocatul Breon Pearce. Gogic a fost descris de poliția din New York ca fiind un „traficant de droguri sofisticat”.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre