Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebrul costum purtat pe Titanic a fost scos la vânzare. A fost păstrat cu grijă, iar prețul e uriaș – Foto

Celebrul costum purtat pe Titanic a fost scos la vânzare. A fost păstrat cu grijă, iar prețul e uriaș – Foto
Considerat unul din cele mai impresionante și importante filme din istoria cinematografiei mondiale, Titanic este și azi un reper, suscitând interesul publicului la decenii distanță de la premieră.

Inclusiv în jurul ținutelor și accesoriilor purtate de actori s-au creat adevărate povești, și nu puțini sunt aceia care ar plăti bani frumoși ca să aibă acasă ceva din film. Întrebarea e dacă ar plăti suma cerută pentru costumul îmbarcat de Jack Dawson (interpretat de Leonardo DiCaprio) în film. Acum s-a aflat cât costă acesta.

Personajul lui Leonardo DiCaprio din Titanic nu avea prea multe bunuri asupra lui atunci când s-a urcat pe vas. S-a dus doar cu hainele de pe el, cum s-ar spune. Însă acestea valorează enorm. Iar acum se așteaptă ca ținuta lui Jack Dawson să se vândă cu o sumă cu peste șase cifre. Costumul pe care Leonardo DiCaprio l-a purtat în filmul clasic al lui James Cameron va fi scos la licitație luna viitoare, iar suma câștigătoare se estimează că se va situa undeva între 115.000 și 230.000 de dolari, dezvăluie TMZ în exclusivitate.

Cum era îmbrăcat Leonardo DiCaprio în Titanic

Dacă facem un exercițiu de imaginație, ne amintim că personajul Jack și-a petrecut cea mai mare parte a filmului îmbrăcat în pantaloni de catifea, o salopetă, o cămașă cu mânecă lungă cu nasturi și o vestă. E adevărat că, din rațiuni de organizare pe platoul de filmare, hainele includ etichete personalizate pe care scrie „MR: LEONARDO DICAPRIO” și data filmărilor, „AUGUST ’96”.

Costumul purtat de Leonardo DiCaprio în Titanic se estimează că se va vinde cu o sumă între 115.000 și 230.000 de dolari

Costumul lui Leonardo DiCaprio purtat în rolul lui Jack Dawson din Titanic face parte din viitoarea licitație organizată de Propstore la Londra, eveniment unde se așteaptă să se vândă obiecte de film și televiziune în valoare de 13,8 milioane de dolari, mai arată sursa citată.

Titanic filmul care a făcut istorie, relansat anul acesta

După lansarea de pe 19 decembrie 1997, Titanic a avut un enorm succes. Nominalizat la 14 categorii de premii Oscar, și cu încasări inițiale de 1,84 miliarde $, Titanic a fost primul film care a depășit pragul de 1 miliard de dolari. A rămas filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile până când Avatar, regizat tot de Cameron, l-a întrecut în 2010.

Ba mai mult, versiunea   3D a filmului, lansată pe 4 aprilie 2012 pentru a comemora 100 de ani de la dezastru, a câștigat încă 343,6 milioane $, încasările filmului ajungând astfel la 2,25 miliarde $ și devenind al doilea film care trece de pragul de 2 miliarde $ pe plan internațional (după Avatar).

Lungmetrajul Titanic a bătut recordul de încasări, după lansare, fiind primul care a depășit pragul de 1 miliard

În 2017, filmul a fost relansat pentru cea de-a 20-a aniversare și a fost relansat pentru cea de-a 25-a aniversare în 2023 cu rezoluția de 4K în formatele 3D, HFR, IMAX și 4DX. Titanic a fost ales pentru a fi păstrat în Registrul Național de Filme al Statelor Unite, fiind considerat „important pe plan estetic, istoric și cultural”.

Ce alte obiecte de colecție mai sunt scoase la licitația din Londra

Printre alte obiecte importante scoase la licitație se numără și un cap de C-3PO iluminat din Războiul Stelelor: O nouă speranță. Casa de licitații estimează că va fi vândut cu 1,15 milioane de dolari.

Costumul de liliac al lui Michael Keaton din filmul Batman din 1989 este, de asemenea, scos la licitație, alături de costumul de cascador al lui Jack Sparrow din Pirații din Caraibe: Pe maluri străine. Adidașii lui Tom Hanks din Forrest Gump și un scut al Căpitanului America din Captain America: The First Avenger, se găsesc, de asemenea, printre loturi. Licitația este programată între 9 și 12 noiembrie la Londra.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre