Simona Ionescu / Redactor Șef

Celentano, cum nu l-ați mai văzut. Adrian Văncică a fost clovn în Coreea

Celentano, cum nu l-ați mai văzut. Adrian Văncică a fost clovn în Coreea
Celentano, bețivul satului Las Fiebinți a fost felicitat de români de pretutindeni. De ziua lui, serialul a avut o audiență uriașă. ”Este cel mai frumos cadou pe care l-am primit”, a spus actorul Adrian Văncică. În tinerețe, a fost clovn.

Celentano este unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale multor români de pretutindeni. De când s-a lansat pe micile ecrane, în 2012, serialul „Las Fierbinţi” a avut un succes nesperat. De ziua lui, Celentano a primit mesaje emoționante.

Celentano, felicitat de românii de pretutindeni

Celentano, personajul interpretat de actorul Adrian Văncică, a avut un succes uriaș în episodul din 18 martie. Actorul a împlinit în această zi 44 de ani și a fost asaltat de mesaje.

„De ziua mea, românii au urmărit Las Fierbinți, ceea ce mă bucură, este cel mai frumos cadou pe care l-am primit. Pentru mine e important că lumea iubește acest serial și personajul meu.

Eu nu am avut filmări și pentru că avem foarte mare grijă să nu ne îmbolnăvim, nu pot face petreceri, sunt precaut. De ziua mea am stat acasă, la fel ca și anul trecut, împreună cu familia, să mă bucur de copii, de liniște.

Am vorbit foarte mult la telefon, pentru că am mulți prieteni care mă sună de ziua mea, să ne urăm și să ne bucurăm că îmbătrânim împreună. Nu mă uit în oglindă, pentru că nu vreau să văd că îmbătrânesc.

Eu am rămas, în capul meu, la 25 de ani. Ce văd în oglindă și ce scrie în buletin este diferit de ceea simt”, a spus Adrian Văncică.

Celentano a fost clovn

Actorul şi scenaristul Adrian Văncică, celebru în special pentru rolul beţivului Celentano, din “Las Fierbinţi” (Pro TV), a avut un trecut încercat. Înainte să devină vedeta de azi, actorul a pornit de jos, şi a muncit pe brânci în Coreea de Sud. Avea 25 de ani pe atunci.

Adrian Văncică (44 de ani) joacă în “Las Fierbinţi”, la Pro TV, în rolul lui Celentano, beţivul satului, partitură cu care şi-a câştigat celebritatea. Însă puţini ştiu că, înainte de a fi cunoscut, Văncică şi-a câştigat existenţa făcând pe clovnul, în Coreea!

“Am stat un an de zile în Coreea de Sud. În 2002 am lucrat acolo, atunci când a fost Campionatul Mondial de fotbal. Atunci am pierdut foarte mulţi bani, pentru că se făceau pariuri pe cine va câştiga meciurile.

Am lucrat într-un parc de distracţii, imens. Dacă ai fost în Disneyland Paris, ăla e pocnitoare. Am intrat în pielea mai multor personaje. Să vezi ce frumos era când eram costumat ca Zorro.

Făceam clownerie, jonglerie, show-uri de stradă, intram în pielea unor personaje de basm, să se vadă că eram european. Acea experienţă mi-a folosit enorm, a fost armata pe care n-am făcut-o.

A fost o socializare bruscă, pentru că eram acolo cu mai mulţi ruşi, bulgari, moldoveni. M-am întors apoi în România. În momentul în care eu plecasem din Romania, făcusem câteva filme, câteva piese de teatru, jucasem cu nume mari. Avusesem şi o mică  emisiune la Pro TV, dar care s-a terminat repede”, a povestit Adrian Văncică pentru Rock Fm, la emisiunea “Morning Glory”.

Celentano, bețivul satului Las Fiebinți a fost felicitat de români de pretutindeni.

Celentano, bețivul satului

Rolul Celentano nu este ușor, spune actorul Adrian Văncică.

“După două zile de filmare mă dor ochii. Pentru că eu niciodată nu-mi văd partenerii cu care joc, mă văd pe mine. Zici că-s Al Pacino în «Parfum de femeie», nu văd nimic în jur. Pe beţivii pe care îi imit i-am cunoscut la bloc, sunt trei la număr, iar nici unul, niciodată, nu îl recunoaşte pe celălalt”, a povestit Adrian Văncică.

Actorul a debutat la 24 de ani în serialul “Vertiges”, în 2001, iar apoi a plecat din ţară. În 2004 a jucat în scurtmetrajul “Visul lui Liviu”, iar în 2006, în pelicula “Hârtia va fi albastră”.

Adrian Văncică este și poet

Puțini știu că Celentano este un poet și un tată dedicat fiicelor sale. Poezia l-a salvat și în ziua admiterii la facultate. A ajuns să își recite propriul poem, scris într-un moment de suferință din dragoste.

„Eram Pardaillan (n.r.erou de capă și spadă). Eram de-asta, salvăm lumea! Doamne! Cal n-aveam, dar în rest, le aveam pe toate! Când aveam 18 ani, aveam plete, eram un romantic! Și-n comisie, la ultima proba era și Florin Zamfirescu, șeful comisiei. Ei bine, în comisie erau toți: Sanda Manu, Albulescu, Bibanu, Cojar. Greii! Și cel mai mult a vorbit cu mine Zamfirescu”, a mărturisit Adrian Văncică, pentru protv.ro.

„Și, zi-ne fabulă, și zi-ne una și zi-ne alta! Și din vorba-n vorba m-a întrebat: «Tu scrii? Și știi o poezie de-a ta? Și ne-o zici?». Așa au decurs lucrurile. Și am zis-o. Și după aia au început să-mi dea și teme. Schimbă culoarea, nu mai e albastru, e roșu, n-o mai iubești, în clipă asta te despărți de ea. A fost frumos!”, a spus Adrian Văncică.

Adrian Văncică şi-a câştigat existenţa făcând pe clovnul, în Coreea

Cine este Adrian Vancica

A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, Facultatea de Teatru, specialitatea actorie la clasa prof. univ. dr. Mircea Albulescu.

Adrian Văncică s-a născut pe dată de 18 martie 1977 în Târgoviște și este un actor român de film, teatru, televiziune și voce.

Este actor al Teatrului Nottara din București și interpretul lui Celentano, prietenul de băutură a lui Firicel a lu’ Cimpoaie (Cuzin Toma) din Las Fierbinți, serialul de comedie difuzat pe ProTV.

A fost nominalizat la Premiul Gopo pentru cel mai bun actor in rol secundar in 2009 pentru rolul Vali Iordache din filmul Boogie si 2018 pentru rolul polițistului din Ultima zi.

Simpaticul actor de la Pro TV este căsătorit cu Elena, alături de care are două fetițe: Mara și Theo, potrivit protv.ro. Adrian Văncică a avut mereu grijă să-și păstreze cu discreție viață personală.

„Cu Elena am lucrat la mai multe proiecte. Am colaborat la filmul «Scurtcircuit», unde ea a fost secretar de platou. De regulă, mă lasă pe mine să vorbesc și pentru ea. Nu prea îmi place să vorbesc despre meseria ei, pentru că e grea și eu n-aș face-o. Se numește supervizor de scenariu. Fetele noastre au jucat într-un episod din «Las Fierbinți». Nu le încurajez în direcția asta. E greu să facă actorie în zilele noastre” , a declarat Adrian Văncică.


Povestea lui Mihai Bobonete. Cum a ajuns actor fără să aibă studii de teatru

Polițistul Robi din Las Fierbinți s-a făcut vlogger. Începe serialul!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre