Simona Ionescu / Redactor Șef

Celine Dion le-a rupt inimile fanilor. Artista a povestit cum și-a rupt coastele din cauza bolii

Celine Dion le-a rupt inimile fanilor. Artista a povestit cum și-a rupt coastele din cauza bolii
Celine Dion i-a șocat pe fani după ce a dezvăluit că sindromul de persoană rigidă i-a provocat „coaste rupte la un moment dat”.

Celine Dion a descris realitatea traiului cu sindromul persoanei rigide (SPS), inclusiv spasme musculare atât de puternice încât i-au provocat coaste rupte.

Celine Dion: „E ca și cum cineva te-ar sugruma”

Superstarul muzical și-a dezvăluit diagnosticul în decembrie 2022, când și-a anulat turneul mondial „Courage World Tour”. Într-un clip teaser al unui nou interviu din cadrul emisiunii Today, care urmează să fie difuzat de NBC în SUA, Celine Dion i-a spus prezentatoarei Hoda Kotb că a trăi cu această afecțiune este „ca și cum cineva te-ar sugruma”.

„Este ca și cum cineva îți împinge laringele, faringele, în direcția asta”, a spus ea, folosindu-și degetele pentru a apăsa spre interior pe gât. Sindromul persoanei rigide este o tulburare neurologică rară care provoacă o rigiditate musculară progresivă, care poate provoca spasme care pot fi „abdominale, pot fi în coloana vertebrală, pot fi în coaste”, a spus Dion.

„Dacă gătesc, pentru că îmi place să gătesc, degetele, mâinile mele vor ajunge în poziție”

Celine Dion și-a rupt coastele din cauza bolii

„Se simte ca și cum, dacă îmi îndrept picioarele, vor rămâne în (acea poziție), sau dacă gătesc, pentru că îmi place să gătesc, degetele, mâinile mele vor ajunge în poziție. Este o crampă, dar este ca și cum ar fi într-o poziție de parcă nu le poți debloca”, a spus celebra cântăreață. Artita a dezvăluit că afecțiunea i-a provocat „coaste rupte la un moment dat”: „Uneori, când este foarte severă, poate rupe câteva coaste”.

Celine Dion a documentat lupta ei cu sănătatea într-un nou film Prime Video intitulat I Am: Celine Dion, care va fi difuzat pe 25 iunie. Regizat de Irene Taylor, nominalizată la Oscar, filmul va oferi o privire în culisele vieții cântăreței canadiene de când a fost diagnosticată și efortul imens pe care-l face pentru a continua să cânte.

Celine Dion a vândut peste 250 de milioane de albume

Simptomele principale ale SPS sunt rigiditatea și spasmele musculare, iar în prezent nu există un tratament pentru această boală, dar există modalități de tratare, inclusiv prin utilizarea de sedative și relaxante musculare. Terapia fizică și ocupațională este, de asemenea, o cale de tratament pentru persoanele cu SPS.

Celine Dion a vândut peste 250 de milioane de albume de-a lungul carierei sale de 40 de ani, obținând cinci premii Grammy, două premii Oscar și premiul Billboard Music Award pentru întreaga carieră.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre