Simona Ionescu / Redactor Șef

Centrul medical  Caraiman este gratuit pentru toți locuitorii Sectorului 1

Centrul medical  Caraiman este gratuit pentru toți locuitorii Sectorului 1
Complexul Multifuncțional Caraiman are un centru complet, modern, de imagistică medicală, a anunțat Dan Tudorache, primarul sectorului. Centrul Caraiman este gratuit pentru toți locuitorii Sectorului și poate face testări pentru depistarea COVID-19.

Vești bune pentru locuitorii sectorului 1 din Capitală. Complexul Multifuncțional Caraiman are un centru complet, modern, de imagistică medicală, a anunțat Dan Tudorache, primarul sectorului.

Centrul Caraiman – investigații gratuite pentru toți locuitorii Sectorului 1

”Ultimele achiziții sunt un computer tomograf de ultimă generație (128 slice) și un echipament inovator de Rezonanță Magnetică Nucleară de 1,5 Tesla. Astfel, am creat practic un centru complet de imagistică medicală, aceste două echipamente performante alăturându-se aparatului de radiografie digitală RX, mamografului cu tomosinteză și celor două ecografe , dintre care unul realizează ecografii Doppler. Amenajarea spațiului s-a făcut în 3 luni, pe perioada martie-mai pentru că clădirea construită în 1930 a necesitat intervenții majore. În luna iunie, CT-ul și RMN-ul au fost montate. Computerul tomograf de la CM Caraiman are și modul AI pentru depistarea coronavirusului. Așteptăm avizul CNCAN pentru a putea începe efectuarea examinărilor. Vă reamintesc că serviciile oferite prin Complexul Multifuncțional Caraiman sunt gratuite pentru cetățenii Sectorului 1”, a anunțat Dan Tudorache.

În momentul de față Complexul Multifuncțional Caraiman are 27 de servicii medicale.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre